Cum sa atragi finantare pentru business-ul tau – Ghid Crowdfunding 2014

0

GHID_CROWFUNDING-800x1000Folosit cu succes in Europa Occidentala inca de acum doua secole, crowdfunding-ul practic a explodat in ultimii cinci ani. Daca in anul 2010 platformele online de crowdfunding au facilitat obtinerea de finantari de circa 89 milioane de dolari, in anul 2011 suma a crescut la 1.47 miliarde de dolari, in anul 2012 a urcat pana la 2.7 miliarde de dolari, ca in anul 2013 sa treaca de 5 miliarde de dolari.

Termenul de „crowdfunding” are in vedere un ansamblu de activitati care au ca efect implicarea unui grup mare de persoane (eng. „crowd”) in finantarea (eng. „funding”) unui anumit proiect sau afacere, acestea putand avea scopul obtinerii unui profit sau un caracter non-profit.

Este o metoda de obtinere a unei finantari bazata, in mod esential, pe incredere si pe comunicare onesta si sistematica.

Finantarea de tip „crowdfunding” a readus in atentie la sfarsitul secolului XX un model de afaceri folosit de cateva secole: obtinerea resurselor financiare pentru sustinerea unui proiect propus de un grup de initiatori (persoane sau organizatii) prin mobilizarea resurselor unui numar foarte mare de contributori de la care se solicita sume de bani extrem de reduse. Contributorii (finantatorii) actioneaza, de obicei, ca niste donatori, in sensul ca nu cauta un castig financiar din aceasta colaborare; deseori, li se ofera alte tipuri de recompense, de exemplu, acces mai rapid la produsul care urmeaza sa fie lansat sau posibilitatea de a participa cu idei la proiectarea acestuia.

Finantare.ro a lansat un ghid pentru a te ajuta sa descoperi cum sa folosesti crowdfunding-ul pentru a-ti dezvolta afacerea sau pentru a pune in practica ideea ta de business.

Din cuprinsul Ghidului Crowdfunding retinem: Ce inseamna „crowdfunding”?, Avantaje si dezavantaje, Procesul de crowdfunding, Cum castigi o campanie de crowdfunding?, Ideea si motivatia, Recompensele, Materialele de informare, Platforme de crowdfunding.

Ghidul de fata este o lucrare care te ajuta sa pui in practica unul dintre cele mai folosite procese de a atrage investitii pentru afacerea ta, crowdfunding. De la idee la succes nu sunt decat cativa pasi de urmat. Descopera acesti pasi lecturand prezentul ghid si transforma visul tau in realitate.

Descarca Ghidul Crowdfunding

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.