Avantajele si dezavantajele afacerii la domiciliu

0

yes.no.000Afacerile la domiciliu devin din ce in ce mai populare. Marea lor majoritate sunt foarte bine concepute, functioneaza part-time si apartin unor intreprinzatori care au decis ca pentru o vreme sa mentina aceasta afacere in faza de startup.

In ceea ce priveste domeniile de activitate pe care le abordeaza, acestea variaza mai mult decat ti-ai putea imagina: incepand de la servicii de curatenie si terminand cu bijuterii sau cosmetice. Alte exemple ar include serviciile de catering, de consultanta sau chiar si magazinele online.

Motivele pentru care atat de multi antreprenori se decid sa isi deschida o afacere la domiciliu, pot de asemenea sa fie foarte vaste. Chiar daca isi doresc sa isi transforme un hobby sau o pasiune intr-un business, sau alte motive, ei au libertatea de a decide care sunt ideile ce merita puse in practica.

Deschiderea unei afaceri personale poate avea o multitudine de avantaje si satisfactii. Insa, dat fiind faptul ca esti propriul tau sef, poate fi mai complicat decat pare. Poate ca da, poti lua orice decizii doresti insa lucrurile nu stau chiar asa. Trebuie sa ai in vedere si nevoile si asteptarile clientilor tai, sa te adaptezi la cererea acestora si mai ales sa inveti cum sa controlezi angajatii.

Gestionarea unei afaceri de domiciliu, iti va cere mai mult timp si energie decat un job de zi cu zi. Pentru a te asigura de succesul companiei tale va trebui sa faci anumite sacrificii si sa inveti cum sa mentii echilibrul intre familie si business.

Cum sa incepi?

Aceasta afacere nu este cu mult mai diferita decat cea normala, dar chiar si asa. trebuie sa iti faci un plan de afacere bine pus la punct. Avantajele si dezavantajele, mai ales aspectele referitoare la impactul pe care il are aceasta asupra membrilor familiei tale, sunt elemente pe care trebuie sa le exploatezi inca din prima faza, cea de debut.

Avantaje

  • Posibilitatea de a dezvolta un business cu jumatate de norma. Vei avea posibilitatea sa iti pastrezi jobul curent pentru o vreme, in timp ce muncesti pentru afacerea ta iar aceasta va avea macar un minim profit.
  • Un stil de viata mai flexibil, avand posibilitatea sa petreci mai mult timp cu persoanele dragi.

Citeste intreg articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.