Cum s-a schimbat profilul angajatului în pandemie / De ce loialitatea angajaților se află într-un punct de cotitură

0

Pe măsură ce ratele de vaccinare din întreaga lume cresc, companiile se confruntă cu o realitate incomodă: nevoile și preferințele angajaților s-au schimbat. Mulți nu mai sunt pregătiți să revină la modul de lucru convențional înainte de pandemie. Dacă sunt presați să facă asta, milioane aleg să renunțe. Această tendință a adunat atât de mult impuls încât academicienii vorbesc acum despre o schimbare fundamentală a dinamicii puterii dintre angajatori și angajați.

La începutul lunii iulie, după mai mult de un deceniu de lucru pentru o bancă franceză, Marie nu putea vedea altă opțiune decât să demisioneze de la slujba sa din Paris.

Mama a doi copii, al cărei nume de familie este ascuns din motive profesionale, s-a bucurat de slujba ei în divizia de administrare a activelor firmei. Dar, în iunie, șefii ei au stabilit că, având în vedere că pandemia globală a continuat să dea semne de relaxare, toată lumea din echipă va fi în curând adusăînapoi la birou cu normă întreagă.

Soțului lui Marie i s-a oferit recent o slujbă profitabilă la Londra. Când a acceptat, perspectiva tinerilor părinți care dețin cariere în două țări diferite părea lipsită de probleme, din cauza schimbărilor la locul de muncă pe care le-a declanșat Covid-19.

Marie fusese entuziasmată de perspectiva de a se muta la Londra și de a prinde trenul Eurostar la Paris de câteva ori pe lună pentru muncă, dar pe măsură ce angajatorul ei a început să insiste asupra revenirii la birou, a devenit evident că ceva ar trebui să facă.

„Tocmai am dus-o bine peste 12 luni dovedind că pot să-mi fac treaba foarte bine de la distanță, așa că atunci când mi s-a spus că nu mai există deloc flexibilitate în ceea ce privește locația mea fizică a fost extrem de frustrant”, spune ea.
„Am încercat timp de câteva săptămâni să vin cu o soluție, dar în cele din urmă nu am putut vedea altă opțiune decât să renunț. Mi-a plăcut să lucrez în domeniul financiar, dar prioritatea mea acum este să găsesc un nou loc de muncă care să funcționeze pentru mine și familia mea ”, adaugă ea. „Și asta ar putea fi într-o altă industrie.”

O schimbare fundamentală a dinamicii angajatori -angajați

Pe măsură ce ratele de vaccinare din întreaga lume cresc, companiile se confruntă cu o realitate incomodă: nevoile și preferințele angajaților s-au schimbat.

Mulți nu mai sunt pregătiți să revină la modul de lucru convențional înainte de pandemie. Dacă sunt presați să facă asta, milioane aleg să renunțe.

Această tendință a adunat atât de mult impuls încât academicienii vorbesc acum despre o schimbare fundamentală a dinamicii puterii dintre angajatori și angajați.

Dacă companiile doresc să păstreze angajații buni și loial de care au nevoie pentru a rămâne competitive, experții susțin că trebuie să asculte nevoile pieței muncii și să se adapteze rapid.

Mai multe detalii aici

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.