Credite rapide IFN – ce sunt și de ce să le alegi?

0

Eleanor Roosevelt spunea că dacă viața ar fi previzibilă, ar înceta să mai fie viață și ar fi, totodată, lipsită de savoare. Într-adevăr, frumusețea vieții poate consta tocmai în acest caracter surprinzător, însă lucrurile devin mai puțin plăcute când surprizele nu constau în cadouri ambalate cu panglică. Totuși, atâtea probleme, atâtea soluții, așa că nu te grăbi să îți faci gânduri negre sau să acționezi pripit. Suportul moral al celor dragi și hazul de necaz sunt esențiale, dar suportul financiar este cel mai probabil să rezolve problema. Pentru a putea beneficia de acesta, poți conta pe societățile de tip IFN. Un credit de nevoi personale IFN poate fi accesat în mod facil, suma acordându-se pe loc, in aceeasi zi, imediat după semnarea contractului. Dacă vrei să beneficiezi de un credit rapid IFN este soluția. Insituțiile Financiare Nebancare oferă, de asemenea, posibilitatea de a încheia contractul online, din confortul casei tale, pentru a evita drumurile, stresul și birocrația. În cazul în care nu cunoști prea multe despre instituția de tip IFN sau ești la primul tău credit și vrei să iei cea mai bună decizie, următoarele rânduri te familiarizează cu creditul ifn în relație cu cel bancar.

Ce sunt IFN-urile?

IFN este acronimul pentru Instituția Financiară Nebancară, adică o entitate diferită de bănci, dar care desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. Instituțiile financiare nebancare pot desfășura mai multe activități de creditare: de la acordare de credite (de consum, ipotecare, imobiliare, microcredite etc.), leasing financiar, acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, dar și alte forme de finanțare de natura creditului. Exemple de instituții financiare nebancare includ firme de asigurări, capitaliști de risc, case de schimb valutar, unele organizații de microîmprumuturi. IFN-urile completează băncile prin furnizarea de servicii financiare persoanelor și firmelor, însă, totodată, le cauzează concurență în furnizarea acestor servicii. În timp ce băncile pot oferi un set de servicii financiare sub formă de pachet, IFN-urile degrupează aceste servicii, adaptându-și serviciile la anumite grupuri. În plus, IFN-urile individuale se pot specializa într-un anumit sector, obținând astfel un mare avantaj. Prin această separare, targetare și specializare, IFN-urile constituie o adevărată concurență în industria serviciilor financiare. 

Credit bancar vs credit IFN

Băncile sunt instituția financiară, autorizată de guvern să desfășoare activități bancare precum acceptarea de depozite, acordarea de credite, gestionarea retragerilor, plata dobânzilor și furnizarea de servicii generale de utilități clienților. Băncile sunt organizația de vârf, care domină întregul sistem financiar al țării. Acționează ca un intermediar financiar între deponenți și debitori, care asigură buna funcționare a economiei. Băncile pot fi bănci din sectorul public, bănci din sectorul privat sau bănci străine. Acestea sunt responsabile pentru acordarea de împrumuturi, crearea de credite, mobilizarea depozitelor, transferul de bani în condiții de siguranță și în termen și furnizarea de servicii de utilitate publică. Întrucât finanțarea este cerința de bază a persoanelor și a afacerilor, băncile nu pot satisface toate secțiunile societății de unele singure. De aceea, IFN-urile au luat ființă, atât în sectorul public, cât și în cel privat, pentru a completa băncile în furnizarea de finanțare oamenilor. Aceste entități nu sunt bănci, dar sunt angajate în activități de creditare și alte activități, cum ar fi furnizarea de împrumuturi și avansuri, facilitate de credit etc. În timp ce băncile și instituțiile financiare nebancare sunt intermediari financiari cheie, care oferă clienților servicii aproape similare, ele prezintă numeroase diferențe.  Spre deosebire de creditul bancar, creditul ifn este mult mai accesibil, indiferent de profilul solicitantului. Un credit ifn se poate obține rapid, fără discriminare de vârstă sau istoric bancar.

Avantaje IFN-uri?

IFN-urile sunt în principal înființate pentru a acorda credite anumitor segmente ale societății, în timp ce băncile sunt încredințate de guvern pentru a primi depozite și a acorda credite publicului larg. Reglementările de licențiere ale unei bănci sunt mai stricte decât cele ale unei instituții financiare nebancare, dar asta nu înseamnă că IFN-urile nu desfășoară o activitate de creditare cu titlu profesional, în condițiile stabilite de lege. Avantajul major al IFN-urilor este abordarea relaxată în ceea ce privește eligibilitatea pentru împrumuturi. Obținerea unui credit bancar poate fi îngreunată de condițiile de eligibilitate stricte, comisionanele și taxele adiționale, necesitatea de a prezenta garanții sau co-debitori, scor de credit foarte bun, cont deschis la banca respectivă. La polul opus, un credit ifn se obține rapid, întrucât evaluarea solicitării este efectuată în maxim 24 de ore. IFN-urile acordă clienților finanțare mai ușoară și mai rapidă, chiar și persoanele cu un venit minim pe economie sau cele cu un scor mic de credit se pot califica cu ușurință pentru un credit ifn în rate. De asemenea, aplicarea pentru un credit ifn se poate face online, cu un minim de acte necesare (2-3 acte) și fără a fi nevoie de garanții.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.