Aspecte care trebuie verificate la o bicicleta MTB inainte de a pleca cu ea la drum

0

Ciclismul montan s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, acest lucru datorandu-se faptului ca un numar din ce in ce mai mare de persoane opteaza pentru acest tip de ciclism. Varietatea foarte mare de biciclete MTB este un alt motiv pentru care ciclismul montan este in acest moment un sport cu care cocheteaza un numar foarte mare de persoane. 

Inainte de a pleca intr-o drumetie este necesar ca bicicleta sa fie verificata in detaliu pentru ca totul sa decurga conform planului. Principalele aspecte care trebuie verificate la biciclete mountain bike sunt urmatoarele:

  • Franele. Acest aspect trebuie verificat la orice tip de bicicleta, nu doar in cazul unei biciclete MTB. Franele trebuie sa fie in perfecta stare de functionare pentru ca bicicleta sa poata fi controlata in conditii de maxima siguranta. Avand in vedere ca bicicleta mountain bike va fi utilizata pe drumuri montane este necesar ca franele acesteia sa fie schimbate la primele semne de deteriorare.
  • Verificarea rotilor si a presiunii din cauciucuri. Rotile trebuie sa fie bine centrate si sa nu aiba nici un fel de joc. Presiunea din cauciucuri este un alt criteriu care trebuie verificat inainte de a pleca cu bicicleta in drumetie. Avand in vedere ca este vorba despre o bicicleta care va fi utilizata pe drumuri montane, accidentate este recomandat ca presiunea din cauciucuri sa nu fie foarte mare. 
  • Integritatea cadrului bicicletei. Utilizarea bicicletei pe drumuri montane poate conduce la aparitia fisurilor in cadrul bicicletei. In cazul in care aceste fisuri nu sunt observate la timp se pot petrece accidente care din pacate pot avea consecinte grave. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample este necesar ca inainte de fiecare utilizare a bicicletei sa fie verificat in detaliu intreg cadrul bicicletei pentru a depista eventualele fisuri. In cazul in care acestea sunt depistate trebuie renuntat la ideea de a pleca cu bicicleta pana in momentul in care problema fisurilor nu este rezolvata.
  • Suspensia bicicletei. Aceasta trebuie sa fie in perfecta stare de utilizare pentru a oferi o experienta cat mai placuta. Avand in vedere ca vorbim despre drumetii pe trasee montane, suspensia bicicletei este un criteriu extrem de important.

Racingbikeshop comercializeaza la un raport pret calitate cele mai bune biciclete MTB

Racimgbikeshop este cel mai mare showroom de biciclete din Arad si magazinul online care comercializeaza la cel mai bun raport pret calitate biciclete MTB. Clientii care vor achizitiona biciclete MTB prin intermediul acestui magazin vor beneficia de o reducere de 800 lei la achizitionarea unei biciclete mountain bike de la GT. De asemenea, transportul este gratuit iar livrarea se realizeaza in 24 ore.

Concluzii

Ciclismul montan este una dintre cele mai populare activitati ciclistice. Pentru a putea lua parte la o astfel de activitate este necesar ca bicicleta mountain bike sa fie mereu in conditii optime de utilizare. Acest lucru este posibil doar in cazul in care bicicleta este verificata de fiecare data inainte de a pleca in drumetie. Persoanele care nu detin o astfel de bicicleta insa isi doresc acest lucru trebuie sa apeleze la magazinul de biciclete racingbikeshop.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.