WE Are The Trainers Of AEGEE

0

15 august 2008

In perioada 20-30 iulie 2008 AEGEE Bucuresti a organizat Training For Trainers, un curs de formare de 10 zile adresat tinerilor europeni ce doresc la randul lor sa devina formatori.

Pe parcursul celor 10 zile, 23 de lideri de tineret, reprezentanți ai diverselor organizații de tineret din Bulgaria, Germania, Grecia, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Turcia, au avut ocazia sa se familiarizeze cu diverse metode de educatie nonformala.

Ei au invatat sa planifice, sa implementeze si sa evalueze un curs de formare international si au fost informali asupra beneficiilor cursurilor de formare in cadrul organizatiilor de tineret.

La sfarsitul evenimentului participantii au pus in practica ceea ce au invatat si au sustinut ei insisi sesiuni pe teme ca importanta voluntariatului, mentorat, organizarea unui curs de formare, managementul situatiilor de criza. Au primit feedback din partea unei echipe experimentata de traineri din intreaga Europa.

Evenimentul a reprezentat si un pas catre crearea unei platforme de comunicare intre tineri din diverse organizatii nonguvernamentale si o oportunitate pentru acestea de a-si imbunatati vizibilitatea la nivel european.

Participantii au avut si ocazia de a se familiariza cu tradițiile si obiceiurile din Romania, facand cunostința cu dansurile, muzica si mancarea tradiționala romaneasca.

"Unul dintre obiectivele trainingului a fost incadrarea cunostintelor si aptitudinilor dobandite in contextul mai larg al cetateniei active si al politicilor de tineret. Observand participantii, mi-am dat seama ca acest obiectiv va fi atins. La acest curs de formare participantii au fost tineri cu un sistem de valori bine conturat, tineri constienti de impactul muncii lor asupra societatii”, spunea Radu Racareanu, managerul evenimentului.

AEGEE Bucuresti
Adresa: Str Mihail Moxa, nr 7, corp C, camera 3111
Irena Isbasescu
Vicepresedinte
Tel: 0741258655
www.aegee-bucuresti.ro/qb

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro, 15 august

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.