Incepand cu 2010 aceasta certificare va fi obligatorie pentru cei care vor dori sa desfasoare activitati de formare!
Perioada de desfasurare: 1-5 iunie (Modulul I) si 6-10 iulie (Modulul II).
Ultima zi pentru inscrieri – vineri, 22 mai.
Intr-o lume care este vesnic in miscare, unde performanta inseamna a invata continuu, programele de formare de formatori au un loc central. Nu este suficient sa fii capabil sa te adaptezi cerintelor, nu este important doar sa faci fata joburilor pe care le detii. La un moment dat, sa fii capabil sa formezi oameni, sa fii capabil sa organizezi cursuri poate sa aduca valoare adaugata tie si celor langa care lucrezi.
Cursurile de formare de formatori reprezinta cea mai frumoasa punere in aplicare a obiectivelor de la Lisabona: traind intr-o societate bazata pe cunoastere sa fii capabil sa faci fata provocarilor in continua schimbare.
TRAINERI:
Bianca Dreossi
Este implicata in furnizarea de servicii de training si consultanta de 12 ani, pe domenii ca: management organizational, scrierea propunerilor de finantare, finantari europene (ex. PHARE, Fonduri Structurale), Project Cycle Management, planificare strategica, formare de formatori (programe ToT) pentru organizatii neguvernamentale, administratie publica si mediul business. Bianca are, totodata, experienta de 7 ani in elaborarea, implementarea si evaluarea de proiecte in domeniile: social, mediu si coeziune economica si sociala.
Roxana Braga
Are 12 ani de experienta in training si consultanta pentru sectorul ONG, administratie publica si business, pe teme legate de management organizational, managementul schimbarii si dezvoltarii, planificare strategica, planuri de afaceri si marketing si formare de formatori (ToT). A livrat si dezvoltat programe de training pentru organizatii din tara si din regiune. Roxana este activa in sectorul nonprofit din 1993, perioada in care si-a dobandit experienta in dezvoltarea, coordonarea si evaluarea de proiecte, programe si campanii de advocacy, in special pentru sectorul social.
COMPETENTE
La sfarsitul cursului, participantii:
– vor avea abilitati imbunatatite de prezentare si comunicare
– vor avea cunostinte despre ce presupune managementul unui proces de formare (identificarea nevoii de instruire, planificare, marketing, organizare, evaluare)
– vor sti sa planifice, sa sustina si sa evalueze o sesiune de instruire interactiva pe o tema la alegere
– vor avea cunostinte si abilitati de a folosi o gama variata de metode de instruire si de implicare a participantilor.
Tematica
Modul 1:
– Formarea continua a adultilor
– Invatarea prin experienta
– Stiluri de invatare
– Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si prezentare
– Structurarea unei prezentari
– Folosirea materialelor si tehnicilor vizuale ajutatoare
– Metode de implicare a audientei
– Planificarea unei sesiuni de instruire
– Evaluarea unei sesiuni de instruire
Modul 2:
– Sustinerea unei sesiuni de instruire, cu feedback
– Managementul procesului de instruire: evaluarea nevoilor de instruire, planificarea instruirii, marketing, organizarea si evaluarea programului de instruire
– Elemente de co-training
– Raportul de curs
Pentru mai multe detalii puteti descarca agenda modului I si modului II de pe site-ul nostru www.fdsc.ro.
Cui se adreseaza:
Tuturor persoanelor care doresc sa devina formatori, acelora responsabili de managementul unui departament de instruire sau acelora care doresc perfectionarea sau confirmarea cunostintelor si/sau abilitatilor de prezentare si instruire.
Reduceri si Bonus!!!
– 10% pentru organizatiile/institutiile care isi inscriu cel putin 3 reprezentanti la curs.
– 10% pentru persoanele fizice si reprezentantii organizatiilor/institutiilor care se inscriu pentru cel putin 3 cursuri (pe teme diferite) organizate de FDSC.
– 5% pentru achitarea taxei de participare cu cel putin 2 saptamani inainte de inceperea cursului.
Reducerile se pot cumula in limita a 15%!
FDSC ofera participantilor consultanta gratuita prin e-mail, timp de 3 luni (de la incheierea cursului). Taxa de participare nu include transportul si cazarea participantilor.
Formularul de inscriere si agenda cursului pot fi descarcate accesand www.fdsc.ro.
Informatii cost:
– 1400 RON pentru fiecare modul (in total 2800 RON pentru ambele module, 10 zile – 60 ore de training). Plata se poate face si in doua rate: prima la inscriere si a doua inainte de inceperea celui de-al doilea modul).
Aceasta taxa de participare include: livrarea cursului, materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe, CD cu materialele in format electronic), pauzele de cafea, asistenta si feedback in realizarea temei dintre module, taxele de examinare finala si de eliberare a certificatului de absolvire.
In cazul in care, din motive ce nu tin de FDSC, nu veti putea participa la cursul la care v-ati inscris, FDSC va va returna 60% din taxa de participare pe care ati platit-o.
Contact:
Cristina Brezoi,
Coordonator cursuri
Tel: 021 310 01 77
Fax: 021 310 01 80
E-mail: [email protected]
Sursa: Formare.info