Trainingul „Applied Nonverbal Communication in business”

0
jciCare este scopul principal al trainingului (care este problema identificata la care acesta ofera solutia)?

Cercetarile recente au stabilit faptul ca acele persoane care pot citi si interpreta eficient mesajele nonverbale vor avea un succes mai mare in viata decat indivizii care nu au aceasta abilitate (Daniel Goleman, Emotional intelligence, 1995, 13-92).

Drept urmare scopul acestui training este de a va invata cum sa observati lumea din jurul vostru (prin constientizare) si cum sa interpretati semnificatia mesajelor nonverbale in orice situatie pentru a avea succesul dorit in viata profesionala si personala.

De aceea, trainingul  a fost creat pentru a veni in intampinarea celor interesati de castigarea unui avantaj competitiv in afaceri si in cariera, cum sa isi construiasca un raport interpersonal de exceptie cu cei din jur, cum sa descifreze mesajele corpului si a semnificatiilor acestora, sa descopere tehnici de influentare si de detectare a minciunii.

Care este continutul trainingului?
– Comunicarea nonverbala in relatii si afaceri- Sa ne pregatim pentru success!
– Intelegerea modului de functionare a creierului uman- Introducerea sistemului limbic
– Semnale nonverbale de confort si disconfort
– Cum sa transmitem incredere, autoritate, credibilitate
– Cum sa detectam inselatoria si minciuna

Care sunt beneficiile (cat mai concrete ale) trainingului (pentru participanti)?
– Sa foloseasca avantajele comunicarii nonverbale in afaceri
– Sa isi sporeasca impactul ca manager, persoana de decizie, angajat, etc.
– Sa proiecteze incredere, autoritate si credibilitate in mediul de business
– Sa creeze un mediu propice unei comunicari interpersonale de success
– Sa recunoasca semnalele de inselatorie, minciuna si stress la colegi, clienti, sefi, etc.

Ce anume diferentiaza acest training de altele pe aceeasi tema?

Elementul diferentiator este ca nu exista nici un alt program in Romania pe aceasta tema in zona de business. Anumite segmente ale comunicarii nonverbale sunt atinse tangential in cursurile de vanzari, negociere, leadership, customer service, insa nu exista un program dedicat exclusiv comunicarii nonverbale in afaceri si la locul de munca. Applied Nonverbal Communication in Business este asadar primul de acest gen.

Ce experienta personala aveti, care va recomanda pentru sustinerea acestui program?

De peste 10 ani studiez domeniul comunicarii. Am terminat cursurile Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti, specializarea Comunicare. Am dorit sa aprofundez acest subiect si am urmat un Master in Comunicare si Opinie Publica la Universitatile Bucuresti si Trieste, Italia unde am castigat o bursa de studii Erasmus.

Partea care m-a atras cel mai mult din acest domeniu a fost cea a comunicarii nonverbale pe care am decis sa o cercetez si sa o studiez din 2003 in cadrul unui doctorat in domeniul psihologiei sociale, specializare comunicare nonverbala. Cercetarea si teza de doctorat pe care urmeaza sa o sustin anul acesta se focuseaza pe impactul pe care il are vestimentatia asupra primei impresii in mediul de business.

Am urmat o specializare avansata in descifrarea comportamentului nonverbal la Centrul de Studii si Cercetari in Comunicare Nonverbala din Gorizia/ Italia sub coordonarea profesorului Marco Pacori si de peste 6 ani sunt pregatita de Joe Navarro, expert in detectarea minciunii si profesor la Academia FBI.

Sustin diverse  programe si cursuri in domeniul comunicarii nonverbale si sunt recunoscuta ca expert in profiling nonverbal, creand prima revista romaneasca online dedicata acestui domeniu, Nonverbal Magazine (www.nonverbal. ro). Scriu articole pentru diverse reviste de business, am tradus cartea „What Every Body is Saying- an Ex-FBI agent guide to speed reading people” a lui Joe Navarro si am scos recent audiobook-ul „Excelenta in comunicarea nonverbala- Cum sa o folosim in relatii si afaceri”.

Ce feedback ati primit, pana acum, de la participantii la acest training?

Participantii la seminariile mele mi-au acordat evaluarea de „Excelent”, mentionand profesionalismul, organizarea, stilul de prezentare si materialele folosite, alaturi de carisma si pasiune.

Participantii au apreciat umanim ca acest training i-a ajutat sa isi optimizeze puterea comunicarii nonverbale in viata lor profesionala. Cei care si-au dedicat timp pentru a-si spori aceste abilitati- nu numai cele de a decodifica semnalele nonverbale ale celorlati dar si sa isi foloseasca propriul limbaj al corpului pentru a fi congruenti cu atitudinea pe care doresc sa o proiecteze- au castigat un avantaj competitiv in afaceri. Atentie, aceste abilitati se pot aplica indiferent in ce afacere esti!

Contact :
Drd. Mihaela Liliana Stroe
Profiler & Nonverbal Expert
Web-site: www.mihaelastroe.ro
OFFICE: [email protected]
YAHOO: [email protected]
SKYPE: stroe.mihaelaliliana
GSM: +40 720 44 34 00
Fax: 021 56 96 171

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.