Training in accesarea fondurilor europene-Manager Proiect acreditat CNFPA

0
stepping_stone_solutionsStepping Stone Solutions si B&S Training Consulting organizeaza la Bucuresti, in perioada 9-11 si 16-18 octombrie 2009 un nou training dedicat Managementului Proiectelor finantate din fonduri europene si ocupatiei MANAGER PROIECT – cod COR 241 919.

Programul nostru de formare in domeniul Managementului Proiectelor beneficiaza de o abordare europeana, in acord cu cerintele si exigentele exprimate atat de finantator cat si de autoritatile de management cu privire la implementarea si gestionarea proiectelor cu fonduri de la Uniunea Europeana (Fonduri Structurale si de Coeziune, Fonduri Comunitare).

Acest tip de training vine in sprijinul reprezentantilor institutiilor care doresc sa acceseze cu mai multa usurinta fondurile structurale, atat din perspectiva scrierii, dar si a implementarii cu succes a viitoarelor proiecte finantate din aceste categorii de fonduri.

Experienta noastra de pana acum in domeniul implementarii de proiecte, atat in faza de pre-aderare cat si in prezent, dublata de experienta de training in care am lucrat cu diverse categorii de participanti si echipe de proiect pe care le-am pregatit pentru faza de implementare, ne-a condus catre o intelegere mai profunda a nevoilor de formare ale unui Manager de Proiect.

Incercam sa generam in sala de training un context in care fiecare participant sa isi poata exersa abilitati si sa dobandeasca competentele necesare unui manager de proiect, intr-un mod cat mai interactiv, utilizand elemente specifice managementului proiectelor transpuse in studii de caz, exercitii, experiente concrete de invatare.

Programul include deopotriva aspecte teoretice si practice, construind un sistem de invatare interactiv, dinamic si atractiv, atat pentru participantii cu experienta redusa in domeniul scrierii si implementarii de proiecte, cat si pentru participantii care lucreaza deja si utilizeaza in mod frecvent instrumente de management. Trainingul conduce participantii prin toate etapele scrierii si implementarii unui proiect, de la prezentarea cadrului de finantare a proiectelor, pana la identificarea nevoilor beneficiarului, completarea cererii de finantare, aspecte concrete legate de implementarea efectiva a proiectului, lucrul cu autoritatile de management, monitorizarea proiectului si evaluarea.

Pe toata perioada desfasurarii trainingului participantii vor avea acces la informatiile necesare implementarii cu succes a proiectelor finantate din Fonduri Structurale: activitati eligibile, cheltuieli eligibile, categorii de beneficiari, teme orizontale specifice, indicatori de monitorizare si evaluare.

Principalele teme abordate in cadrul Cursului se refera la: managementului proiectelor, prezentarea cadrului de finantare a proiectelor din Fonduri Europene, elementele de constructie ale unui proiect, etapa de Conceptie a unui proiect, etapa de Planificare a unui proiect, etapa de Implementare a unui proiect, etapa de Inchidere si Evaluare, managementul financiar, managementul timpului, managementul riscului, managementul resurselor umane – managementul echipei de proiect, al partenerilor.

Beneficii obtinute in urma participarii la Curs:
– intelegerea conceptului de management de proiect
– aplicarea principiilor si functiilor managementului in cadrul proiectelor
– realizarea analizei de nevoi, formularea problemei si elaborarea obiectivelor unui proiect
– stabilirea activitatilor in cadrul unui proiect si planificarea lor in timpul derularii proiectului utilizand Graficul Gantt
– capacitatea de a formula indicatori si de a anticipa rezultatele proiectului
– planificarea si controlul resurselor in cadrul proiectelor (umane, informationale, materiale, financiare)
– definirea rolului, resposabilitatii si a autoritatii managerului de proiect si a membrilor echipei
– organizarea, dezvoltarea si sustinerea echipelor de proiect
– motivarea echipei de proiect
– cresterea eficientei in relatia cu beneficiarii, echipa si managementul proiectului
– managementul pozitiv al conflictelor si problemelor
– capacitatea de a identifica si analiza riscurile
– capacitatea de a aprecia corect costurile unui proiect si de a realiza un management financiar eficient in cadrul proiectului

La finalul trainingului va fi organizat un examen de absolvire care va consta intr-o proba practica (schita de proiect) si o proba teoretica (test grila). Absolventii cursului vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite prin eliberarea unui certificat de competente pentru standardul ocupational manager de proiect COD COR 241919, eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Locatie:
Sala de training este situata in Bucuresti, pe strada Bocsa nr. 3, et. 3, ap. 15. Puncte de reper: Biserica Armeneasca, Bulevardul Carol, Str. Maria Rosetti, Calea Mosilor.

Conditii de inscriere:

Formularul de inscriere trebuie completat si transmis pe fax sau e-mail si taxa de participare achitata.

Taxa de participare – 1400 Ron. (acopera cheltuielile cu trainerii, materialele, suportul de curs, pauzele de cafea, taxele pentru participarea la examen). Plata se poate realiza si in doua rate. Pentru institutiile / organizatiile care inscriu cel putin doi reprezentanti se aplica o reducere de 10% / participant.

Pentru informatii si inscrieri:
Tel / Fax: 021- 210 41 22 / 0723 391 945 / 0728 972 358

Persoana de contact:
Nita Rodica
Stepping Stone Solutions
E-mail: [email protected]
Web-site: www.steppingstone.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.