Training Expert Achizitii Publice la Instititul Roman de Training – training autorizat CNFPA

0

17 octombrie 2008

Regulile de cheltuire a fondurilor publice sunt aceleasi si pentru achizitia de hartie de scris si pentru construirea de autostrazi. Fiecare autoritate contractanta are propriile nevoi si propriile cerinte fata de modul de achizitie a produselor, serviciilor si lucrarilor.Legislatia achizitiilor publice este deosebit de stufoasa si complexa si se modifica frecvent. Noile cerinte cu privire la achizitiile publice contin obligatii noi pentru autoritatile contractante, in plus fata de legislatiile anterioare.

Cursul isi propune sa fie un ghid al achizitorului public din Romania in hatisul procedurilor, criteriilor, factorilor, specificatiilor cerute de derularea corecta a unei achizitii.

Perioada de desfasurare:

Modulul I – Modul teoretic: 23-24 octombrie
Modulul II – Modul teoretic: 6-7 noiembrie
Modulul II – Modul de lucru si studiu individual: 10-14 noiembrie
Modulul III – Examen final: examenul final va fi stabilit la o data ulterioara

in cadrul Modulelor Teoretice trainerii IRT vor imbina metodele de training interactive cu scopul de a transmite participantilor cunostintele si abilitatile necesare planificarii si derularii procedurilor de achizitii in proiectele finantate din Fonduri Europene.

Dupa absolvirea Modulului Teoretic fiecare participant va primi un Certificat de participare recunoscut de Asociatia Specialistilor in Achizitii Publice din Romania (ASAPRO).

In cadrul Modulului de lucru si studiu individual, participantii la training vor aprofunda si aplica cunostintele dobandite pe parcursul zilelor de training, in cadrul unor proiecte realizate individual. Fiecare participant va avea de rezolvat aplicatiile practice care vor constitui lucrarea practica ce va trebui sustinuta in cadrul examenului final. Trainerii IRT vor acorda asistenta tehnica prin email participantilor in realizarea aplicatiilor practice pe parcursul intregului modul. Parcurgerea acestui modul NU presupune prezenta fizica in sala de training.

Examenul final de certificare va fi sustinut in fata unei Comisii formata din reprezentanti ai CNFPA si ai IRT. Examenul final va consta in prezentarea aplicatiilor practice realizate in modulul anterior si in sustinerea unui test grila. Ca urmare a absolvirii examenului, fiecare participant va primi un Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si CNFPA.

Participanti: Trainingul se adreseaza persoanelor care au atributii in domeniul achizitiilor publice din cadrul autoritatilor contractante.

Din tematica:
– Procesul achizitiilor publice. Proceduri si modalitati speciale;
– Planificarea achizitiilor publice;
– Anunturi si termene; inscrierea si gestionarea contului din SEAP;
– Criterii de calificare si selectie;
– Criterii de evaluare. Evaluarea ofertelor;
– Achizitii publice prin mijloace electronice;
– Derularea contractului de achizitie publica.

Traineri: Trainingul va fi sustinut de dl. Ion Georgescu. Ion este jurist si are o experienta de peste 5 ani in domeniul achizitiilor publice, ca trainer si consultant. Este formator acreditat CNFPA si formator in achizitii publice in urma parcurgerii programului de formare in domeniu organizat de Ministerul Finantelor.

Din 2003, Ion a participat ca trainer si consultant in numeroase proiecte Phare, Banca Mondiala, USAID in domeniul achizitiilor publice. Este autor de ghiduri si manuale de training in achizitii publice si participant in grupuri de lucru pentru revizuirea legislatiei privind achizitiile publice. Ion este CMC (Certified Management Consultant) si membru fondator al Asociatiei Specialistilor in Achizitii Publice din Romania (ASAPRO).

Taxa de participare: 1500 RON.

Taxa de participare include:
– livrarea trainingului
– materialele de training
– asistenta tehnica acordata de trainerii IRT pe parcursul realizarii aplicatiilor practice
– organizarea si sustinerea examenului final
– 3 pauze de cafea pe zi

Taxa de participare se poate achita in doua transe egale. Pentru a putea beneficia de reducerile oferite va rugam sa respectati termenele de plata pentru ambele transe.

Reduceri:
– 5% – pentru achitarea taxei de participare inainte cu 2 saptamani de inceperea trainingului
– 10% – pentru doua sau mai multe persoane inscrise de la aceeasi institutie
– 5% – pentru persoanele care au mai participat la traininguri organizate de IRT

Reducerile se pot cumula.

Data limita de inscriere: 20 octombrie 2008.

Sursa: Managementul-proiectelor.ro, 17 octombrie

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.