Formarea de Formatori este un training cu aplicabilitate imediata in activitatile participantilor. Tematica si activitatile trainingului se adreseaza persoanelor interesate sa-si dezvolte abilitati si sa dobandeasca competente necesare unui bun formator.
Pentru o persoana care a participat la training-uri in calitate de „participant” si doreste la un moment dat, ca raspuns la nevoi generate de rolul sau functia pe care le indeplineste in cadrul organizatiei in care functioneaza, sa sustina sesiuni de formare, cea mai simpla si rapida modalitate de a face acest lucru este aceea de a se inscrie la un training tip „TOT – Trainer of Trainers” sau „Formator de Formatori”.
In general, tematica si structura acestora par asemanatoare daca vom compara oferta de servicii de training a companiilor prestatoare sau prezentarile acestora de pe site-uri. Deosebirile apar insa pe parcursul trainingului, in sala de training.
Noi am inteles nevoile de formare ale participantilor la training-urile tip „TOT”, de aceea un prim motiv pentru care programul nostru de formare a trainerilor este diferit fata de alte programe de acest tip ar fi acela ca aplicam in sala de training tot ceea ce ii invatam pe participanti sa faca in viitoarele lor training-uri, utilizand diverse metode de lucru.
La fiecare training pe care il organizam ne propunem sa generam un context in care oamenii sa se auto-descopere si sa se poata manifesta liberi, intr-o atmosfera dinamica, menita sa stimuleze interactivitatea si gandirea creativa. De asemenea, punem accent pe siguranta personala a participantilor in fiecare moment al training-ului, pe relatia de colaborare permanenta intre trainer si participant dar si pe relatia participant – participant. Â
Nu vorbim despre cum ar trebui sa se intample. Facem ca lucrurile sa se intample, aplicand la maximum ideea de „facilitare” a experientelor de invatare, facem lucrurile concret, „pe viu”, in sala de training!
„Am intalnit multe situatii in care formatorii se confrunta cu lipsa de interes a auditoriului, in pofida faptului ca sunt foarte buni cunoscatori ai tematicii pe care trebuie sa o abordeze. Aceste situatii apar de cele mai multe ori pentru ca pierd din vedere aspectul uman al activitatilor, focusandu-se mai degraba pe continutul acestora. Trainingurile noastre pun accent tocmai pe exersarea abilitatilor de comunicare, pe interactiune si participare activa, cu ajutorul carora o simpla prezentare sau un training devin intr-adevar eficiente. Aceste instrumente pot fi de real folos mai multor categorii profesionale: de la specialistii in vanzari la personalul din educatie, sefi de echipe sau manageri de departamente in cadrul diverselor structuri organizationale, sau traineri profesionisti.” Rodica Nita, senior trainer si manager Stepping Stone Solutions.
Programul include deopotriva aspecte teoretice cat si exercitii, studii de caz, lucru pe grupuri, construind un sistem de invatare dinamic si atractiv, atat pentru participantii cu experienta redusa in domeniul formarii, cat si pentru trainerii cu experienta. Trainingul conduce participantii prin toate etapele unui program de formare, de la proiectarea unui design de training, organizare, pana la implementarea efectiva si evaluare.
In cadrul trainingului vor fi abordate tematici specifice formarii de formatori: formarea adultilor, invatarea experientiala, procesul de comunicare, profilul formatorului si rolul sau in cadrul formarii, planificarea formarii (analiza de nevoi, formularea obiectivelor, elaborarea designului pentru training, identificarea celor mai potrivite metode in functie de tematica trainingului), desfasurarea si evaluarea formarii.
La finalul cursului participantii primesc o atestare a competentelor dobandite in cadrul cursului prin eliberarea unui certificat de competente pentru standardul ocupational Formator de Formatori, Cod COR 241207, eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
Locatie si perioada de desfasurare:
Sala de training este situata pe strada Bocsa nr. 3, et. 3, ap. 15.
Puncte de reper: Biserica Armeneasca, Bulevardul Carol, Str. Maria Rosetti, Calea Mosilor.Â
Perioada de desfasurare: 28 – 30 august si 4 – 6 august 2009.
Conditii de inscriere:
Formularul de inscriere trebuie completat si transmis pe fax sau e-mail si achitarea taxei de participare.
Taxa de participare – 1400 Ron. (acopera cheltuielile cu trainerii, materialele, suportul de curs, pauzele de cafea, taxele pentru participarea la examen).
Pentru institutiile / organizatiile care inscriu cel putin doi reprezentanti se aplica o reducere de 10% pentru fiecare participant.
Plata se poate realiza si in doua rate.
Pentru informatii si inscrieri:
Tel / Fax: 021- 210 41 22 / 0723 391 945 / 0728 972 358
[email protected] / www.steppingstone.ro
De asemenea, serviciile de training oferite de companiile noastre cuprind si alte categorii de traininguri, pe care le desfasuram atat in sistem deschis, cat si pe baza analizei nevoilor de training realizata in institutii specifice.
Cursuri acreditate
Manager Proiect, Managementul Fondurilor Structurale (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – POS CCE, Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administratiei Publice – PO DCA, Programul Operational Regional – POR), Management organizational, Managementul Resurselor Umane, Management financiar, Managementul achizitiilor publice.
Alte tipuri de cursuri
Comunicare interpersoanala, Comunicare organizationala, Abilitati de prezentare, Relatii publice, Leadership, Negociere, Politici europene, Institutii europene, Team Building.
Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.
Contact:
Rodica Nita
Stepping Stone Solutions
Telefon: 021 – 210 41 22 / 0723 391 945
E-mail: [email protected]
Web-site: www.steppingstone.ro