Tender Act – Atelier de lucru regional cu tema Achizitii Publice

0

6 mai 2008

GLOBAL SERVICES GROUP SRL, prin departamentul PROFINN Evenimente Speciale, in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, va invita sa participati la sesiunile regionale ale seriei de evenimente "TENDER ACT", cu tema Achizitiilor Publice. Evenimentele, organizate cate unul pentru fiecare regiune istorica, sunt urmarea feed-back-ului colectat de la participantii la atelierele de lucru PROFINN  pe parcursul anului 2007.

Pentru Moldova si Bucovina, atelierul de lucru TEDER ACT se va organiza in 22-23 Mai 2008 la Piatra Neamt,  Hotel Central. Termenul limita de inregistrare este 16 mai 2008.

Conceptual, atelierul de lucru se va desfasura pe durata a 2 zile, cu participarea echipelor institutiilor administratiei centrale si locale implicate elaborarea si reglementarea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Echipa multidisciplinara, asigurata de catre organizatori de la nivelul tuturor institutiilor centrale si locale, este intregita prin cooptarea unor experti internationali si locali, formatori acreditati si evaluatori avand o expertiza relevanta in mangementul proiectelor mari de investitii, dar si cu experienta practica in lucrul cu autoritatile publice implicate in derularea procedurilor de achizitie publica. Se vor organiza module de atelier de lucru focusate pe problematicile achizitiilor publice, derulandu-se exemple concrete si studii de caz.

Participantii la atelierele de lucru vor fi factorii politici şi de decizie din cadrul administraţiei publice romanesti centrale si locale – Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in achizitii din Municipii, Orase si Comune, Consultanti, reprezentanti ai organizatiilor sectorului public si privat, ai agentiilor si institutiilor guvernamentale si neguvernamentale si reprezentantii mass media.

De asemenea, este de apreciat prezenta personalului direct implicat in pregatirea si implementarea procedurilor de achizitie publica cerute de proiectele de investitii, din cadrul organizatiilor amintite anterior, in vederea asigurarii transferului de cunostinte atat la nivel politic-decizional cat si catre nivelul tehnic si operational.

Obiective:
1.Asimilarea ultimilor acte legislative in domeniul achizitiilor publice in Romania
2.Intelegerea procesului achizitiilor publice, etapelor si procedurilor, inclusiv a riscurilor si cailor de diminuare/evitare a acestora
3.Intelegerea rolului achizitiilor publice in proiectele finantate din fonduri de pre-aderare si structurale: planificarea activitatilor, bugetului si determinarea realista si duratei activitatilor de proiect in contextul legislatiei privind achizitiile public
4.Formularea documentatiei de atribuire, a clarificarilor, organizarea vizitelor pe teren-daca este cazul, deschiderea ofertelor, intocmirea raportului de evaluare, solutionarea contestatiilor
5.Prezentare de spete, exemple de buna practica, studii de caz din domeniul achizitiilor publice
6.Prezentarea unor mostre de caiete de sarcini si documentatii de atribuire pe activitati relevante din cadrul proiectelor (servicii financiare si de supervizare lucrari, lucrari de constructii-montaj, achizite de echipamente, etc)
7.Dezvoltarea comunicarii institutionale – interfata intre ofertanti si autoritatea contractanta
8.Asumarea managementul procedurilor si monitorizarea responsabilitatilor

Detalii referitore la inscriere pot fi gasite la http://www.profinn.ro sau la secretariatul evenimentului 021 348 35 40; 021 348 56 42.

Partener: Consilier Construct
Partener Media Local: Impartial Galati
Parteneri Media: Finantare.ro, Romania Libera; Bursa, Curierul National, Euractiv, PRwave, Smart Financial, Ghiseul Bancar, Ziare.ro, NewsIn,  ClubAfaceri.ro, Newschannel.ro, ComunicateMedia.ro,  Netclip

Global Services Group este o companie cu capital integral romanesc specializata in consultanta de afaceri si management, promovare si marketing. Global Services Group este membru RONAT, Reteaua de Formare in Administratia Publica din Romania. Global Services Group este singura organizatie din sectorul privat implicata in activitati de informare, constientizare si formare la nivelul autoritatilor publice din Romania cu sistemul de management a calitatii acreditat ISO 9001.

Sursa: Plandeafacere.ro, 6 mai 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.