Succesele intreprinderilor franceze din Touraine se pot repeta si in Romania

0

25 iunie 2007

Firmele bucurestene, cu precadere IMM-urile, si nu numai ele, vor putea beneficia de schimbul de experienta cu parteneri din regiunea franceza Touraine, renumita pentru performantele economice din industria farmaceutica, turism si tehnologiile de varf, precum microelectronica, tehnologia informatiei etc.

Crearea de legaturi intre cele doua comunitati de afaceri, prin organizarea de misiuni economice, stimularea participarii la targuri si expozitii internationale si fluidizarea schimbului de infomatii fac obiectul acordului de cooperare propus de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie din Touraine, cu ocazia vizitei recente a unei delegatii a CCI Touraine la Camera bucuresteana.

Din delegatia franceza au facut parte vicepresedintii Camerei de Comert din Touraine, respectiv Patrick Poirier, seful delegatiei, si Gerard Bouyer, vicepresedinte pe probleme de industrie, oameni de afaceri. Gazdele, vicepresedintele CCIB, Nicolae Vasile si Ancuta Conta, director general adjunct al CCIB au prezentat serviciile si preocuparile Camerei bucurestene pentru rezolvarea problemelor specifice cu care se confrunta comunitatea de afaceri locala.

Implicarea CCIB, prin structurile sale specializate, respectiv prin Centrul de Transfer Tehnologic si Cercul pentru Economie Aplicata, in realizarea unor proiecte de amploare ale Romaniei, despre care a vorbit vicepresedintele, Nicole Vasile, au "completat si imbogatit viziunea despre Romania si despre capitala ei" a oaspetilor din Touraine. Participarea la derularea progamului auto, avand ca tinta dezvoltarea industriei auto, prin parteneriatul dintre marii producatori, respectiv Dacia-Renault si furnizorii de piese de schimb si componente, a caror cifra de afaceri a ajuns la 8 miliarde euro, si in programul energetic national au suscitat aprecieri calduroase exprimate de Patrick Poirier.

"Gratie faptului ca suntem adminstratorii aeroportului local, ne putem gandi la punerea la punct a unor curse directe-charter, prin agentiile de turism interesate, pentru a veni in ajutorul oamenilor de afaceri si a dezvoltarii relatiilor bilaterale. Abia am inceput sa ne intalnim si cu investitorii financiari, din domeniul imobiliar, asa ca nu va pot spune cum vor evolua lucrurile, sub aspectul investitiilor. Este o prima misiune exploratorie", a afirmat Patrick Poirier.

Pentru mai multe informatii:
Telefon: 021 / 319 00 79.

Sursa: Redactie PlandeAfacere.ro, 25 iunie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.