O definitie concisa a stresului ne spune ca acesta reprezinta diferenta intre „Ce se da” – aptitudinile noastre si „Ce se cere” – solicitarile profesionale sau personale. In acest context, exista un nivel optim de stres, care are drept efect cresterea, dezvoltarea noastra ca fiinte umane si profesionisti.
Absenta completa a stresului duce la rutina si plafonare, iar niveluri exagerat de ridicate ale acestuia duc la epuizare fizica, mentala si afectiva. De aceea, sa iti recunosti si sa iti gestionezi cu eficienta nivelul stresului pot sa fie abilitati cheie pentru un succes profesional de durata si pentru o calitate crescuta a vietii personale.
In mod ideal, individul ar trebui sa poata recunoaste si gestiona nivelul stresului astfel incat sa se bucure de un succes profesional de durata si de o calitate crescuta a vietii personale. In acest sens, cursul „Stress Management” ofera o intelegere completa a mecanismelor care genereaza stresul si a efectelor fizice, mentale si emotionale ale acestuia.
De asemenea, seminarul ii ajuta pe participanti sa identifice nivelul lor optim de stres si ii familiarizeaza cu cele mai eficiente metode pentru reducerea stresului „rau” si eliminarea efectelor sale nocive. Acest program se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa invete si sa exerseze cum sa recunoasca sursele si manifestarile stresului, cum sa diminueze efectele stresului excesiv pe plan profesional sau personal si cum sa dozeze si sa utilizeze stresul pozitiv.
Din agenda:
– Stresul si calitatea vietii – de cat de mult stres avem nevoie?
– Mecanismele stresului – solicitari externe vs. capacitati interne
– Tipuri de stres: biologic, psihologic si social/ profesional
– Niveluri adaptative si niveluri nocive ale stresului; stresul excesiv si cronicizat – fenomenul de „burn-out”
– Constientizarea nivelului personal de stres: Ce, Cum, Cand ma streseaza?
– Efectele stresului asupra corpului, mintii si emotiilor
– Optimizarea nivelului de stres – identificarea de solutii practice la nivel comportamental si redefinirea stilurilor emotionale
Ciprian Teleman si-a inceput cariera ca cercetator stiintific fiind atras de partea fundamentala a cercetarii mai ales cea conexa utilizarii tehnologiei informatiei. A participat la proiecte europene de cercetare fiind parte a unor echipe internationale.
Timp de zece ani, in paralel cu activitatea stiintifica Ciprian a participat la proiecte aplicative din zona tehnologiei informatiei la interferenta cu cea educationala, derulate sub egida Ministerului Educatiei sau a unor companii private.
In ultimii ani a activat in domeniul consultantei de afaceri destinata investitorilor straini in Romania, in special in aria dezvoltarii resurselor umane, conducand numeroase programe de training.
Pentru mai multe detalii si inscrieri vizitati www.qualians.com, scrieti la [email protected] sau sunati la 021.319.77.11 .
Persoana de contact:
Mihaela Pantis, Managing Director
021.319.77.11
[email protected]
http://www.qualians.com
Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.
Sursa: Plandeafacere.ro