Sprijin pentru tineri experti/consultanti IMM

0
structuralSe anunta facilitati speciale pentru tinerii absolventi, masteranzi si manageri interesati sa se formeze in Knowledge Management aplicat proiectelor cu fonduri UE.

Momentele de criza economica, paradoxal sau nu, au fost de-a lungul timpului cele care i-au impulsionat pe multi tineri angajati / manageri sau absolventi sa treaca de la postura mai pasiva si mai putin riscanta la aceea de intreprinzatori activi de start-up-uri sau de animatori directi ai unor noi proiecte de investitii cu un caracter inovativ mai pronuntat. Un astfel de moment este si acesta trait astazi!

In acest context, ne bucuram sa va anuntam ca incepand cu 6 iunie 2009, se deschid noi scheme de 200 milioane euro ca fonduri europene, dar s-au aprobat si primele 80 milioane euro ca ajutoare de stat pentru companiile aflate in dificultate. Procedurile birocratice au fost simplificate, iar numarul de avize prealabile a fost substantial redus. In plus, pre-finantarea solicitata pentru demararea pregatirilor (realizarea studiului de fezabilitate si/sau planului de afaceri) se poate ridica pana la 35% din valoarea cheltuielilor acceptate (eligibile) de catre UE.

Totodata, depunerea proiectelor va fi cu depunere continua si se va lua in considerare principiul „primul venit – primul sosit”. Sa nu uitam ca toti banii care nu se vor finaliza prin contracte semnate pana in decembrie 2009 vor fi realocati – redirectionati catre alte state membre, programe sau nevoi financiare din UE!

Tinand cont de toate cele enumerate anterior, in numele Platformei de Actiune si Interventie Rapida „EU-RO Clearing Funds” – Ombudsmanul beneficiarilor de finantare europeana in dialog consultativ cu Comisia Europeana si ACIS, ca si al partenerilor nostri de consultanta, avem placerea sa recomandam tinerilor absolventi/masteranzi sau cursanti MBA sa profite de bursele partiale de studii (oferirea unui discount de aprox. 20% din contributia baneasca achitata de ceilalti participanti) care li se ofera in vederea participarii la cea de a V-a sesiune a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE, reuniune de lucru organizata in cooperare cu Knowledge Management Institute – Romania (kminstigtute.org; knomacons.ro), la sediul Institutului METROUL SA din Bucuresti (Str. Gutenberg 3bis, langa Teatrul Bulandra, colt cu Splaiul Independentei), in data vineri, 5 iunie 2009.

Participantii vor avea prilejul sa se initieze in direct, sub indrumarea unor project manageri cu indelungata experienta referitoare la programele UE, la pregatirea in direct a proiectelor pentru sectorul IMM sau sectorul public, fie din domeniul cresterii competitivitatii productiei/serviciilor, fie la cele din sfera pietei muncii/resurselor umane (cu termen de depunere in a doua jumatate a lunii iulie a.c.).

Amintim ca aceste cursuri se soldeaza cu un Certificat de Absolvire „KM Fundamentals” eliberat sub egida KMI – Romania in parteneriat cu EUROLINK-House of Europe. Pe baza de programare prealabila, persoanele interesate de consultanta aplicata pe probleme mai spinoase din proiecte pot beneficia de sprijin in regim de consiliere personalizata, face to face, in cursul diminetii de 6 iunie 2009.

Partenerii Media
ai programului sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, ComunicateMedia.ro, Comunicatii Mobile, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – Platforma „EU-RO Clearing Funds”.

Cei interesati pot consulta agenda completa si pot contacta secretariatul Platformei la tel: 021.2304997, [email protected].

Sursa: Eurolink

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.