Semnarea Planului de Actiune pentru implementarea Programului de tara Romania – Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), 2010 – 2012

0
Doru Costea, secretar de stat pentru afaceri globale, si Yesim M. Oruc Kaya, coordonator rezident al PNUD in Romania, au semnat la 2 decembrie 2010, „Planul de Actiune pentru implementarea Programului de tara Romania – Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru perioada 2010 – 2012”, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul MAE.

Planul de Actiune are menirea de a detalia conditiile in care se va desfasura parteneriatul PNUD cu Guvernul Romaniei in urmatorii ani, inclusiv aranjamentele consolidate de monitorizare si analiza a evolutiei cooperarii sau programele concrete avute in vedere cu diverse institutii si organizatii din tara noastra.

Informatii suplimentare
Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ca organism subsidiar al Organizatiei Natiunilor Unite, a fost infiintat in 1965, prin rezolutia 2029 (XX) (1965) a Adunarii Generale a ONU.

PNUD a desfasurat in Romania, inca de la inceputul deceniului trecut, o apreciata activitate de asistenta si cooperare pentru dezvoltare, cu impact inclusiv in sustinerea concreta a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si NATO. Intre altele, PNUD a fost partenerul principal al Guvernului la elaborarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila (orizontul 2010-2030), document programatic esential atat pentru planificarea politicilor sectoriale, cat si in raport cu angajamentele din cadrul UE.

Cooperarea Romania – PNUD se desfasoara pe baza Hotararii nr. 113 a Guvernului Romaniei din 15 februarie 1991, prin care s-a aprobat „Acordul intre Guvernul Romaniei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare”, semnat la 23 ianuarie 1991, precum si pe baza Programului de tara Romania – PNUD pentru perioada 2010 – 2012, aprobat in cursul anului 2010.
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.