Scrierea propunerilor de finantare pentru Fonduri Structurale

0

28 mai 2008

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (F.D.S.C.) va invita sa luati parte in perioada 11-13 iunie 2008 (ultima zi pentru inscrieri – vineri, 6 iunie). Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania beneficiaza de 19,7 miliarde EURO, prin instrumentele structurale.

Datorita faptului ca aceste fonduri sunt de aproape 4 ori mai mari decat cele furnizate de fondurile de preaderare, propunerile de proiecte depuse vor avea sanse mult mai mari sa fie finantate. Conditia? Proiecte de buna calitate, care sa rezolve problemele comunitatii din care faceti parte. Prin acest curs, FDSC va va dezvolta cunostintele si abilitatile necesare realizarii de propuneri de proiecte eligibile pentru aceste fonduri, conform formularelor de aplicatie si grilei de evaluare, cu accent pe programele POSDRU si POR.

COMPETENTE:
 
La sfarsitul cursului, participantii:

 • vor intelege particularitatile proiectelor finantate de FEDR/FSE
 • vor avea cunostinte despre formularele cererii de finantare pentru POSDRU/POR
 • vor dezvolta abilitati de a incadra ideea de proiect in sectiunile formularului de aplicatie
 • vor dezvolta abilitati de evaluare a propriilor propuneri, folosind grila de evaluare) 

Tematica 

 • Instrumentele Structurale
 • Documente de programare
 • Organisme cheie in implementarea Instrumentelor Structurale
 • Cererea de finantare
 • Ghidul aplicantului
 • Identificarea problemei, scopul si obiectivele proiectului, activitati
 • Resursele necesare/bugetul
 • Aspecte orizontale, anexele cererii
 • Criterii de evaluare ale propunerii de finantare

Descarcati agenda cursului!

Cui se adreseaza:
 
Cursul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, institutiilor publice etc., eligibile pentru finantarile structurale POSDRU si POR.

Tarif curs:

160 EURO (echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii) pentru cele 3 zile (18 ore) de training. Aceasta taxa de participare include: materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe, CD cu materialele in format electronic), pauzele de cafea si de pranz. FDSC nu asigura transportul si cazarea participantilor. (Cursul se desfasoara in Bucuresti).  La cerere, va putem oferi sprijin in gasirea unor oferte avantajoase de cazare.

La incheierea celor 3 zile de training, cursantii primesc un certificat de participare (cu conditia prezentei la cel putin 80% din sesiunile cursului)

Reduceri si Bonus ! ! !
 
– 10% pentru organizatiile/institutiile care isi inscriu cel putin 3 reprezentanti la curs.
– 10% pentru persoanele  fizice si reprezentantii organizatiilor/institutiilor care se inscriu pentru cel putin 3 cursuri (pe teme diferite) organizate de FDSC.

FDSC ofera participantilor consultanta gratuita prin e-mail, timp de 3 luni (de la incheierea cursului). Dupa circa 6 luni, Departamentul de training si consultanta al FDSC va evalua impactul cursului, modul in care participarea la aceste sesiuni de instruire a contribuit la imbunatatirea activitatii fiecarui cursant, in domeniul abordat in cadrul cursului la care a participat.

Inscriere:
 
Inscrierea la curs se face in urma trimiterii catre FDSC (prin e-mail sau fax) a formularului completat si a documentului de plata. Cursul este organizat pentru min. 12 – max. 20 persoane.

In urma inscrierii, participantii vor primi informatii despre locatie.

Descarcati formularul pentru inscriere!

Contact:
Cristina Brezoi
Asistent departament training si consultanta
Telefon: 021/310.01.77
E-mail: [email protected]
Website: www.fdsc.ro

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, 28 mai 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.