Scrierea proiectelor de finantare

0

31 iulie 2008

CENTRAS Constanta va invita sa participati la cursul special de scriere a proiectelor de finantare, care va avea loc in perioada 25  – 27 august 2008.

Continutul si metodele cursului sunt astfel alese incat, la terminarea acestuia, participantii sa fie in situatia de a avea o propunere concreta de proiect pe care sa o poata depune la un program de finantare cu termen-limita apropiat.

Pentru ca participantii sa dobandeasca nu numai cunostintele, ci si competentele necesare scrierii altor proiecte pentru programele de finantare structurale, cursul va fi aplicativ, incluzand exercitii pe idei de proiect concrete, precum si consultanta din partea staff-ului CENTRAS Constanta.

Cursantii vor dobandi urmatoarele competente:

– Relationarea intre scopul si obiectivele programelor de finantare, pe de o parte, si misiunea, obiectivele si metodele/serviciile aplicantului, pe de alta parte, astfel incat viitorul proiect sa indeplineasca criteriul de evaluare – relevanta;
– Organizarea procesului de elaborare a planului de proiect;
– Intocmirea corecta a Matricei logice – documentul care sintetizeaza planul proiectului, astfel incat proiectul sa fie bine punctat la criteriile de evaluare privind claritatea scopului, obiectivelor, activitatilor, sustenabilitatii;
– Construirea unui buget echilibrat, astfel incat proiectul sa fie bine punctat la criteriul de evaluare privind fezabilitatea si eficienta financiara;
– Alcatuirea dosarului aplicatiei, astfel incat acesta sa fie complet si sa nu fie respins din motive administrative.

Datele de desfasurare a cursului :

– 25 august 2008 (orele 9.30 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:
Metode si instrumente pentru studierea si evaluarea programelor de finantare;
Generarea ideilor de proiect si verificarea incadrarii in cerintele programului – idei de proiect care pot castiga (probleme, cauze, efecte).

– 26 august 2008 (orele 9.30 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:
Definitivarea ideii de proiect (problema, cauze, efecte, grup tinta);
Etapele procesului de scriere a proiectului de finantare;
Elaborarea scopului, obiectivelor si activitatilor proiectului;
Intocmirea matricei logice.

– 27 august 2008  (orele 9.30 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:
Metode de bugetare a  proiectelor de finantare;
Completarea Cererii de finantare.

– 28 august – 12 septembrie 2008
Lucru individual al cursantilor in cadrul organizatiilor proprii pentru finalizarea formularului aplicatiei si a dosarului proiectului;
Posibilitatea de a solicita 3 ore de consultanta gratuita la sediul CENTRAS sau prin Internet/telefon.

Alte conditii de participare:

Taxa de participare este de 200 RON pentru persoane fizice si/sau angajati ai unei organizatii neguvernamentale/institutii si 100 RON pentru voluntarii unei organizatii neguvernamentale si va fi platita pana la data de 22 august 2008 la sediul CENTRAS Constanta (Str. stefan cel Mare, Nr. 63, Etaj 1) sau in contul RO23MIND024000019336RO01 deschis la ATE Bank Constanta.

Pentru participantii din alte orase, CENTRAS Constanta nu asigura costuri de transport, cazare si masa, acestea revenind in grija participantilor sau a organizatiilor/ institutiilor pe care le reprezinta.

Doritorii trebuie sa trimita completat formularul de inscriere atasat acestei invitatii la adresa de e-mail [email protected] sau prin fax (0241-522012) pana la data de 18 august 2008.

Locatia cursului va fi stabilita in functie de numarul de participanti inscrisi si va fi anuntata pana la data de 22 august 2008.

Pentru informatii suplimentare:
Andreea Ionascu
Coordonator al Departamentului de Informare si Comunicare
Telefon/fax: 0241/522012
Telefon mobil: 0742 57 13 93
E-mail: [email protected]

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro, 31 iulie

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.