Sapte motive pentru a invata NLP cu Daniel Bichis

0
competent_consultingIn ultima vreme, piata de training este invadata de cursuri de NLP. In fata acestei oferte, este normal ca multi sa-si puna intrebarea: „Unde imi pot investi in mod optim timpul si banii pentru a ma bucura de cat mai multe dintre beneficiile oferite de un astfel de training?”

Iata cateva criterii care va pot orienta in evaluarea si ierarhizarea ofertelor, permitandu-va luarea unei decizii informate. Iar daca nu aveti nevoie de argumente, ci doar de informatii, iata una importanta: pe 29 mai 2009, la U Business Center Bucuresti, incepe cea de-a cincea editie a cursului Practitioner NLP cu tripla certificare internationala, sustinut de Daniel Bichis si organizat de Competent Consulting.

Inca de la inceputuri, cu 35 de ani in urma, NLP a fost calificat de Daniel Goleman drept „cel mai puternic instrument de dezvoltare personala disponibil”. Iar in acest interval, tehnicile sale s-au dezvoltat si rafinat continuu, asigurandu-i mentinerea in pozitia de lider.

Pentru a-si produce efectele din acest punct de vedere, trainingul trebuie sa fie de tip experiential, pentru a oferi sansa ca toti participantii sa descopere cum isi pot regla fin mecanismele de interpretare a realitatii, de luare a deciziilor si de punere a lor in practica.

Aceasta cerinta este insa greu de pus in practica de catre trainerii neexperimentati, care au de aceea tendinta de a inlocui experientele directe cu demonstratii sau discutii. Alocarea a 60% din timp pentru aplicarea tehnicilor de catre fiecare participant reprezinta primul motiv pentru care cursul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting este atat de eficient.

In plus, grupul este format din maxim 15 persoane, astfel incat trainerul si asistentii sa poata acorda atentie maxima experientelor traite de catre fiecare cursant in parte.

Albert Einstein spunea ca „oricine poate complica lucrurile – ai insa nevoie de geniu pentru a le face simple”. si acesta este al doilea motiv pentru care invatarea NLP alaturi de Daniel Bichis este atat de eficienta: elemente complicate tinand de lingvistica, neurofiziologie, psihologie analitica ori sociala, antropologie, stiintele sistemelor etc. sunt prezentate simplu, clar, fara jargon.

Pe de alta parte, nu exista titluri pompoase ori inselatoare, care sa sugereze lucruri ce sunt straine spiritului NLP. Tehnicile si modelele sunt prezentate asa cum au fost concepute de creatorii NLP: Richard Bandler, John Grinder, Robert Dilts, Tad James si ceilalti.

Acesta este al treilea motiv: Daniel nu se fereste sa predea „doar” NLP, deoarece cunoaste atat de bine acest domeniu interdisciplinar, complex si in continua dezvoltare, incat nu are nevoie de alte adaugiri. Iar vasta experienta i-a aratat ca mai ales la nivelul de Practitioner NLP abaterile de la curricula stabilita de Society of NLP si IANLP sunt in detrimentul calitatii trainingului, privandu-i pe participanti de informatii si tehnici esentiale.

Tot Einstein adauga apoi: „Fa lucrurile cat se poate de simple – dar nu mai simple de atat”. Ceea ce indica al patrulea motiv pentru care cursul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting este atat de apreciat de participanti: rigoarea stiintifica. Psihologi, medici, ingineri sau lingvisti – cu totii regasesc concepte din propria specialitate, ce sunt prezentate corect si complet.

Iar daca apar intrebari, raspunsurile lui Daniel dovedesc o intelegere aprofundata a fiecarui domeniu abordat. Departe de a fi ceea ce americanii numesc „pop psychology”, o vulgarizare limitatoare si deformanta, un training NLP de calitate va dezvolta cunostintele si abilitatile intr-o multime de domenii conexe.

O alta provocare adresata trainerilor NLP este reprezentata de complexitatea problemelor ce pot fi descoperite de catre participanti, ce le impune o vasta experienta de coaching si/sau psihoterapie.

In lipsa ei, trainerii neexperimentati au tendinta (inconstienta) de a evita tehnicile profunde (in special cele care utilizeaza transa) si a le minimiza importanta. in schimb, Daniel Bichis:
• are pregatire de psihoterapeut experiential, Gestalt si sistemic, este specializat in hipnoza ericksoniana si analiza reichiana,
• are peste 15 ani de experienta de coaching si 7 ani de practica psihoterapeutica,
• s-a format sub directa indrumare a trei dintre creatorii NLP: Richard Bandler, Robert Dilts si Judith DeLozier, de la care a preluat atat tehnicile cele mai avansate, cat si fascinatia fata de complexitatea si potentialul inconstientului uman.

De aceea, al cincilea motiv pentru care trainingurile NLP conduse de Daniel Bichis au un asemenea efect de eliberare de sub povara trecutului si de generare a unui viitor ce merita trait este aplicarea eficienta si sigura a tehnicilor aprofundate, de ultima generatie.

Sa fii prima persoana dintr-o tara ca Romania care nu doar beneficiaza de NLP, ci se si pregateste pentru a avea capacitatea de a-i invata NLP pe altii este o imensa provocare si responsabilitate. In anul 2000, cand Daniel Bichis a fost certificat de Richard Bandler si Society of NLP in calitate de trainer, se traduceau in romana primele carti NLP, cele ale lui Anthony Robbins. A fost nevoie de inca 3-4 ani pana cand acest concept sa intre in atentia publicului.

Daniel Bichis a folosit acest interval pentru a testa in cabinet tehnicile invatate in America si a le adapta limbii si mentalitatii romanilor. De aceea, al saselea motiv pentru care cele invatate in cursul de Practitioner NLP cu Daniel Bichis se pot aplica atat de usor este faptul ca in loc sa fie simple traduceri ale tehnicilor concepute in engleza, sunt de fapt adaptari a caror eficienta a fost deja verificata in practica.

De exemplu, in limba engleza se foloseste cuvantul „acum” pentru a induce luarea unei decizii. L-ati auzit folosit in exces in reclame. A avut efect? V-ati dus chiar „acum” sa cumparati telefonul, detergentul sau parfumul prezentat? Sigur ca nu. Doar participantii la cursurile Competent Consulting afla care este echivalentul romanesc al lui „now” si beneficiaza de efectele sale.

Cum scriam la inceput, un curs NLP este simultan o investitie financiara si una de timp. V-ati depune banii la o banca ce-si desfasoara activitatea intr-o baraca, doar pentru ca ofera o dobanda putin mai mare? V-au convins pliantele lucioase primite in cutia postala sa scoateti banii de la o banca si sa-i mutati la alta, doar pentru ca aveau poze frumoase si erau scrise persuasiv? Ati accepta sa vedeti un film pe care vi-l doriti de multa vreme doar sub forma unui rezumat de 15 minute, pe motiv ca asa ati economisi timp?

Atunci, ce credeti ca puteti spune unei oferte de training NLP care:
• este facuta de o persoana necunoscuta, despre care nu aveti decat foarte putine informatii,
• nu contine descrierea structurii cursului, ci doar a beneficiilor la care sa va asteptati,
• nu precizeaza numarul maxim de cursanti, sau locatia unde se tin cursurile,
• nu este supusa verificarilor de calitate ale unor organisme independente si riguroase precum Society of NLP sau IANLP,
• nu se finalizeaza cu diplome recunoscute pe plan international?

De aceea, al saptelea motiv pentru care va doriti sa participati la cursul de Practitioner NLP ce va incepe pe 29 mai 2009 la U Business Center este grija si respectul fata de timpul si banii dvs. Competent Consulting este singurul institut NLP din Romania ce asigura tuturor absolventilor cursurilor sale diplome cu tripla certificare internationala emisa de:
• Richard Bandler si Society of NLP – SUA,
• IANLP – Elvetia,
• International Association of NLP Institutes (IN) – Germania.

Recunoasterea si aprecierea de care se bucura Daniel Bichis si Competent Consulting pe plan international sunt demonstrate de faptul ca:
• Daniel este singurul roman ce a sustinut un workshop la Congresul Mondial de NLP si Coaching din Brazilia (2009),
• Daniel este singurul trainer NLP roman ce este solicitat de catre Richard Bandler in calitate de asistent la trainingurile sale,
• Competent Consulting este singurul institut ce organizeaza participarea delegatilor romani la workshopurile prezentate in Europa de Richard Bandler si John LaValle (secretarul general al SNLP),
• Competent Consulting este partenerul roman al unor traineri de marca precum Robert Dilts, Deborah Bacon-Dilts, Nandana Nielsen, Megha Baumeler, Ueli Frischknecht (secretarul general al IANLP) sau Ronald Amsler,
• In 2008, Competent Consulting a primit Premiul de Excelenta al Salonului International de Psihologie pentru cursurile organizate in anul anterior.

Dupa ce ati aflat principalele motive pentru care merita sa va doriti o formare ca Practitioner NLP cu Daniel Bichis, este momentul sa decideti in ce fel veti folosi aceste informatii.

Detaliile suplimentare se gasesc pe www.training-nlp.ro/practitioner-nlp/, alaturi de formularul de inscriere.

Un ultim detaliu: au fost deja ocupate majoritatea locurilor, iar solicitarile sunt luate in considerare in ordinea primirii lor.

Competent Consulting ofera consultanta, coaching si training in domeniul dezvoltarii personale si organizationale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP si inteligenta emotionala pentru a asigura clientilor sai avantaje asupra competitorilor si obtinerea de efecte economice notabile prin investitii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastra este profesia noastra”.

Contact:
Mariana Bichis – Manager,
Competent Consulting
Telefon: (021)-688-7548, 0726-801-881, 0788-294-801
Web-site: www.training-nlp.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.