Romanian International University Fair (RIUF)

0

25 februarie 2008

Cea de-a patra editie a ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR (RIUF) va avea loc pe 15 si 16 Martie, intre orele 10:00-18:00, in incinta Teatrului National Bucuresti. In 2008, evenimentul se extinde cu doua editii regionale ce vor avea loc la Timisoara, pe 19 Martie si la Iasi, pe 21 Martie. RIUF este cel mai important eveniment de informare si interactiune dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale.

Peste 100 de institutii educationale internationale ofera tinerilor romani acces la programe de studii universitare, masterat si doctorat sau programe de MBA. Vor mai fi prezenti agenti educationali ce ofera materiale si servicii de consiliere, centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale, organizatii ce ofera programe de burse pentru studii universitare/post-universitare, scoli ce ofera cursuri de limbi straine etc.

In paralel cu expozitia se vor desfasura o serie de evenimente conexe: seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte si dezbateri, ce vor beneficia de prezenta a numerosi tineri romani studenti si absolventi ai unor institutii internationale de prestigiu.

In premiera pentru Romania, organizatorii au atras un numar de universitati internationale la Timisoara si Iasi pentru a-si prezenta ofertele academice. Editiile regionale, desi mai mici ca anvergura, vor oferi astfel tinerilor din estul si vestul Romaniei un acces mai bun la oportunitatile educationale internationale.

"In fiecare an oferim vizitatorilor sansa de a afla cum se aplica la un program international, cum se pregateste un dosar de admitere, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si evident posibilitatea de a compara oportunitatile academice si de cariera oferite de universitatile din Romania cu cele oferite de universitatile internationale. Ca noutate in 2008, prin EDMUNDO – Serviciul de consiliere pentru studii in strainatate prezentam tinerilor romani o gama larga de solutii de finantare (programe ce acopera integral sau aproape integral costurile de scolarizare, burse ce acopera pana la 40-60% din costurile de casa si masa, acces pe piata de munca/joburi part-time in tarile respective). RIUF este ocazia unica de a dialoga pe tema studiilor internationale cu sute de persoane abilitate sa ofere informatii corecte si relevante, consiliere personalizata, exemple personale/povesti de succes, analize de bune practici si, cel mai important, inspiratie si entuziasm" a declarat coordonatorul evenimentului, domnul Alexandru Ghita.

RIUF 2007 a atras 121 de expozanti din 20 de tari si peste 9.500 de vizitatori (elevi de liceu, studenti, absolventi de facultate/tineri profesionisti, mass-media etc). Pentru 2008, organizatorii RIUF estimeaza prezenta a peste 15.000 de vizitatori la cele 3 editii.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului – www.riuf.ro. Tot acolo, institutiile interesate pot afla toate conditiile necesare participarii la RIUF 2008, vizitatorii gasesc mai multe informatii despre participanti si despre toate oportunitatile ce le sunt oferite, iar jurnalistii au acces la resurse documentare
despre eveniment.

Mai multe informatii:
Andreea Pufu
PR & Marketing Coordinator
EDUCATIVA Group
E-mail: [email protected]
Web-site: www.educativa.ro
Telefon: 0720/026.326

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.