Recrutarea de personal competent, un avantaj competitiv

0

hrvocational_schoolCODECS, prin programul HR Vocational School, anunta startul campaniei de inscriere pentru cursul „Recrutare si selectie fundamentate pe competente” – 11/12 Februarie, ce se adreseaza managerilor de resurse umane si dezvoltare, dar si practicienilor care cauta sa-si extinda experienta dincolo de realizarea bugetelor de personal prin includerea recrutarii fundamentate pe competente in portofoliul lor de metode de selectie. „Recrutare si selectie fundamentate pe competente” este un curs in sistem deschis, sub licenta CIPD.

„Pe fondul lipsei de talent de pe piata muncii, organizatiile resimt din ce in ce mai acut nevoia de a atrage si de a selecta cei mai competenti si promitatori indivizi. Astfel, recrutarea si selectia, responsabilitati cruciale ale profesionistilor de resurse umane, pot juca un rol cheie in fixarea, consolidarea si mentinerea valorilor corporatiste, in promovarea flexibilitatii si maximizarea contributiei individuale la obiectivele organizationale,” apreciaza Roxana Mocanu, director HR Vocational School CODECS.

Cursul este centrat pe modalitatile de a exprima cerintele si competentele necesare, pe metode de a atrage persoanele care indeplinesc aceste cerinte si de a le selecta pe cele cu cel mai mare potential. Aduce in atentia participantilor elemente de recrutare si selectie bazata pe seturi de compentente strategic determinate in relatie cu obiectivele de business ale organizatiei; profilul de selectie: fisa de post; mediul de lucru; roluri; finalizarea specificatiei de personal; atragerea candidatului potrivit etc.

„Recrutare si selectie fundamentate pe competente ofera raspunsuri valide la intrebari precum Exista beneficii imediate si de perspectiva in a oferi munca oamenilor si nu oameni pentru munca?; Care sunt beneficiile organizationale care se obtin cand integram strategic recrutarea si selectia?; Care sunt consecintele in cazul in care recrutarea si selectia nu se realizeaza corect, cu evaluari valide, in perspectiva si in context organizational?

Cursantii vor sti sa anticipeze numarul pozitiilor deschise in urmatoarea perioada de timp, sa ia decizia corecta de a recruta pentru o pozitie noua sau devenita libera, sa identifice Setul de Competente al unui post pentru care exista o pozitie deschisa, sa proiecteze un proces de atragere care sa asigure recrutarea celor mai bune talente si multe alte asemenea abilitati specifice unui profesionist in resurse umane,” declara Roxana Mocanu, director HR Vocational School CODECS.

Pentru informatii privind calendarul cursului puteti accesa www.hrvocational.ro sau la tel.: 0729TALENT (0729 825 368), fax: 021-252 56 13

T: 0729TALENT (0729 825 368)
W: www.hrvocational.ro

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.