Programul Managementul proiectelor, Noiembrie 2009 – Martie 2010

0
asebuss„Tranzitie, reforma, restructurare, transformare, inovare, campanii, programe, strategii, obiective, masuri, viziuni, misiuni …” -A  toate sunt concepte de business care se concretizeaza inevitabil in proiecte – adica in planificarea si gestionarea unor resurse, limitate, pentru atingerea cu succes a unor obiective.

Indicatorul succesului unei organizatii e definit de viteza sa de adaptare la schimbare. in acest scop, companiile si-au transformat modul de operare intr-o lunga si permanenta succesiune de proiecte.

Acestea au condus la o necesitate crescuta de personal specializat, capabil sa gestioneze o arie larga de proiecte, fiecare cu gradul sau de unicitate, prin cunostinte, instrumente si abilitati specifice, aflate la granita dintre profesie si leadership.A A A A A 

Programul de Managementul proiectelor, oferit de EXEC-EDU, isi propune sa asigure deprinderile necesare gestiunii proiectelor, pentru cei care au sau isi vor asuma responsabilitati in acest domeniu, in linie cu metodologia PMIA® (Project Management Institute) – cea mai mare organizatie profesionala de profil.

Dobandeste abilitatile complexe esentiale unui manager de proiect in cadrul unui program intensiv, de 6 luni, care imbina experienta recunoscuta a corpului profesoral cu standardele nord-americane in domeniu.

Adauga competentelor tale un set verificat de bune practici, necesare planificarii si gestionarii proiectelor de orice tip si un suport solid de cunostinte pentru obtinerea titlului de Project Management Professional.

Participa la realizarea pas cu pas a unui proiect de echipa si la analiza unui studiu de caz care ilustreaza toate fazele proiectului, verificand permanent intelegerea conceptelor transmise in clasa.

Transforma aceste noi competente in avantaj competitiv pentru organizatie si evita erorile costisitoare specifice gestionarii imperfecte a unui proiect.

Programul prezinta notiuni fundamentale de managementul proiectelor.

In cadrul acestui program vei afla:
– Cum se identifica si valideaza cerinte de proiect
– Cum se construieste o echipa de proiect
– Cum se dezvolta o structura detaliata a lucrarilor (Work Breakdown Structure – WBS)
– Cum se creeaza planul de management al proiectului
– Cum se controleaza executia proiectului
– Cum se administreaza cererile de schimbare
– Cum se finalizeaza un proiect, cu o strategie de inchidere
– Profilul participantilor

Cursul este dedicat managerilor de proiect sau celor care au lucrat intr-o echipa de proiect cel putin 1 an. Pentru a beneficia de tehnicile specifice si informatiile complexe oferite in cadrul programului, sunt necesare cunostinte de baza in managementul proiectelor.

Absolvirea cursului

In urma absolvirii cu succes a programului, vei primi doua certificate:

1. Certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

2. Un certificat EXEC-EDU, validat de PMIA® cel mai inalt for mondial in domeniul Managementului proiectelor.

Acest certificat iti da dreptul sa ai acces la cel mai prestigios titlu international in domeniu, cel de Project Management Professional (PMPA®) – certificarea americana standard pentru profesia de manager de proiect.

Organizare

O clasa are maxim 25 de cursanti, impartiti in grupe de studiu. Fiecare zi de curs este precedata de o sesiune de lucru a grupei, care are drept scop elaborarea de solutii pentru problemele sau intrebarile indicate in curs, precum si pentru proiectul care este analizat pe tot parcursul programului.

Sesiunile grupelor de studiu se desfasoara in zilele, la orele si in locul pe care le stabilesc membrii, insa se pot tine, la cerere, la ASEBUSS-Exec-Edu, cu programare.

O selectie a companiilor client in perioada 2006-2008

ABN AMRO, AFIN Leasing IFN, Alro, Alstom Power Romania, Automobile Dacia SA, Banca Comerciala Romana, Asociatia Berarii Romaniei, Cegedim Romania, Elmec Romania, Flanco International, Gemini Capital Consult, General Turbo, ING Asigurari de Viata SA, ING Bank N.V. Amsterdam, Johnson & Johnson, KTech Electronics, Leo Pharma, Media Sat, Medicredit Leasing IFN, Metro, Michelin Romania, Ministerul Sanatatii – Unitatea de Management, ORACLE Romania, Philips Romania, Prodigy Technologies, Puratos Prod SRL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Reuters, Ringier – Evenimentul Zilei, Rompetrol, Softwin, Tiriac Imobiliare, Ursus Breweries, Vel Pitar.

Perioada de desfasurare

Cursuri: noiembrie – martie.
Pregatirea si sustinerea examenului si proiectului final: aprilie – mai.

Programul se desfasoara o data pe saptamana, intre orele 17 – 20.15.

Tematica
– Cadrul logic si contextul managementului proiectelor
– Planificarea strategica pentru succesul proiectului
– Managementul integrarii
– Managementul domeniului
– Managementul timpului
– Managementul costului
– Managementul calitatii
– Managementul resurselor umane
– Managementul comunicarii
– Managementul riscului unui proiect
– Managementul achizitiilor
– Profesori

Oana Firica (coordonator curs), Sergiu Rusu , Dan Besleaga

Pret: 4.590 RON (exclusiv TVA) (platibili in 2 rate egale)

Important
– Daca te inscrii si platesti integral pana la 30 septembrie, taxa de participare este 4.190 RON (exclusiv TVA)
– Daca recomanzi programul si participi la curs impreuna cu alti 3 colegi, primesti un discount de 5%.

Taxa include suportul de curs, accesul la biblioteca si calculator pe durata programului, suportul logistic necesar in procesul educational, inclusiv examenele, prajituri, cafea si racoritoare in zilele de curs, activitati legate de absolvire.

Impresii

„Primul lucru care m-a impresionat placut atunci cand am fost solicitat de EXEC-EDU sa evaluez cursul Managementul proiectelor, in calitate de Project Management Professional (PMP) independent, a fost insasi existenta acestei initiative. Am descoperit pe parcurs ca EXEC-EDU este printre putinele organizatii care aplica intern toate metodele pe care le prezinta studentilor in sesiunile de formare.

„Managementul Proiectelor” este un curs complet si complex, insa foarte usor de inteles, un curs in care bunele practici ale Project Management Institute sunt prezentate detaliat, oferindu-se in plus si o perspectiva practica asupra acestora. Membrii echipei de formatori se completeaza atat ca personalitate cat si natura a experientei: o experienta vasta atat in mediul de afaceri cat si in mediul academic, ceea ce da acestui curs o deosebita valoare.”

Cristian Dinu, evaluator independent al programului Managementul Proiectelor

„Cu toate ca organizatia in care lucrez nu are un management orientat pe proiecte, ci pe obiective, acest curs m-a ajutat foarte mult. Fiecare obiectiv poate fi tratat ca un proiect si urmand acest curs am dobandit de fapt abilitatile esentiale in realizarea obiectivelor trasate de organizatie. In cadrul acestui curs dobandesti o gandire structurata, inveti cum sa tratezi fiecare componenta de management in parte, dar sa si integrezi aceste componente astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit.”

Lacramioara Fabian, Compania Indiilor Orientale

Primul lucru care m-a impresionat placut atunci cand am fost solicitat de EXEC-EDU sa evaluez cursul Managementul proiectelor, in calitate de Project Management Professional (PMP) independent, a fost insasi existenta acestei initiative. Am descoperit pe parcurs ca EXEC-EDU este printre putinele organizatii care aplica intern toate metodele pe care le prezinta cursantilor in sesiunile de formare.

„Managementul Proiectelor” este un curs complet si complex, insa foarte usor de inteles, un curs in care bunele practici ale Project Management Institute sunt prezentate detaliat, oferindu-se in plus si o perspectiva practica asupra acestora. Membrii echipei de formatori se completeaza atat ca personalitate, cat si ca profil al experientei: o experienta vasta, atat in mediul de afaceri, cat si in mediul academic, ceea ce da acestui curs o deosebita valoare.

Cristian Dinu , evaluator independent al programului Managementul Proiectelor, Vicepresedinte de Educatie si Certificare la Project Management Institute Romania Chapter.

Cursul se va finaliza printr-o examinare scrisa si realizarea unui proiect final.

Sursa: EXEC-EDU

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.