Prima editie a Saptamanii Europene a IMM-urilor (SEIMM) – 6-14 mai 2009

0

saptamana_europeana_immPrima Saptamana europeana a IMM-urilor, care va avea loc in perioada 6-14 mai 2009, este o campanie de promovare a antreprenoriatului in Europa si de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, national si local. Acest eveniment pune la dispozitia IMM-urilor o gama larga de informatii, sfaturi, ajutor si idei in scopul dezvoltarii activitatilor lor.

Saptamana IMM-urilor incurajeaza si ajuta IMM-urile sa-si atinga potentialul maxim. Evenimentul va inspira intreprinzatorii potentiali sa ia initiativa si sa faca ceea ce este necesar pentru a-si atinge obiectivele.

Pe parcursul anului 2009 vor fi organizate evenimente pentru a informa, oferi ajutor si crea puncte de legatura intre antreprenorii existenti si potentiali, precum si pentru a veni in sprijinul acestora in a dezvolta noi idei si in a beneficia de informatii si asistenta personalizata.

Saptamana Europeana a IMM-urilor este coordonata de Directia Generala intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene, dar cele mai multe din evenimente din cadrul Saptamanii IMM-urilor sunt organizate de catre organizatiile de intreprinderi, organismele abilitate sa acorde sprijin, autoritatile locale si regionale, si alte entitati din tarile participante.

Saptamana IMM-urilor este una din masurile luate pentru implementarea legii europene pentru intreprinderi mici (Small Business Act), prima politica-cadru exhaustiva pentru IMM-uri din UE si statele sale membre.

Antreprenori existenti, potentiali, tinerii, organizatiile de intreprinderi, organismele abilitate sa acorde sprijin, autoritatile publice, institutiile de invatamant, etc.: oricine se poate implica in Saptamana IMM-urilor. Fiecare organizator potential este liber sa aleaga tipul evenimentului pe care doreste sa-l organizeze, cu conditia ca acesta sa concorde cu obiectivele Saptamanii IMM-urilor.

Evenimente precum spectacole artistice, competitii, conferinte, targuri, zile ale portilor deschise in intreprinderi, activitati online, ateliere, seminarii si diverse forme de interconectare sunt organizate in fiecare tara participanta.

Daca doriti sa organizati un eveniment, va rugam sa completati formularul de eveniment al organizatorului de mai jos si sa trimiteti propunerea dumneavoastra coordonatorilor nationali din tara dumneavoastra. in urma validarii si aprobarii evenimentului de catre coordonatorul national, veti primi un set de instrumente de comunicare utile.

Evenimentele pot avea loc la nivel regional si local; evenimentele transfrontaliere sunt de asemenea bine venite. Pentru a participa la un eveniment, selectionati mai intai evenimentul care va intereseaza si contactati apoi organizatorul mentionat in descrierea evenimentului. Consultati lista evenimentelor din regiunea dumneavoastra.

Informatii suplimentare si conditii de participare sunt disponibile in limba romana pe pagina de web oficiala a evenimentului, la adresa http://ec.europa.eu/enterprise/policy/entrepreneurship/sme-week/index_ro.htm.

Sursa: 3ner.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.