Participa la targul bancar „Oferte bancare eficiente pentru cofinantare in proiectele de accesare a fondurilor europene”

0
Accesarea fondurilor europene a devenit in ultima vreme un sport national, fara insa sa obtinem performantele scontate. De ce? Unul dintre raspunsurile la aceasta intrebare este dat si de comunicarea in dialecte diferite dintre organismele implicate in accesarea fondurilor europene, ministerele prin autoritatile de management pe de o parte si bancile ca principali actori in acordarea cofinantarii tuturor celor ce au curajul de a indrazni sa spere la accesarea fondurilor europene, pe de alta parte.

Curajosii intreprinzatori, care cu greu inteleg cele doua dialecte utilizate, vor totusi sa ajunga la comoara mult visata, comoara care de fiecare data cand se aproprie de ea, parca se indeparteaza si mai tare din cauza diverselor piedici ce apar pe parcurs.

In acest context, publicatia ECONOMISTUL – cotidian al comunitatii ecomico-financiare din Romania, Asociatia Romana a Bancilor (ARB) impreuna cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania organizeaza in perioada 15-17 noiembrie 2010, la World Trade Center Bucuresti, „Targul bancar – Oferte bancare eficiente pentru cofinantare in proiectele de accesare a fondurilor europene„, in dorinta de a crea pentru trei zile in acelasi timp si spatiu posibilitatea ca toti cei care pot contribui la depasirea „hop-ului” cofinantarii sa isi armonizeze comunicarea.

In cadrul targului, solicitantul sau beneficiarul de finantare va avea sansa de a se intalni cu toti partenerii de care are nevoie pentru obtinerea in conditii optime a cofinantarii proiectului sau, deoarece la eveniment vor participa:

• Ministerele, prin autoritatile de management ce gestioneaza fondurile europene;
• Bancile comerciale cu activitate in Romania;
• Societatile de garantare si contragarantare.

Obiectivul targului il constitue gasirea si oferirea de solutii practice, adaptate la necesitatile concrete de cofinantare ale fiecarui vizitator ce intentioneaza sa acceseze fondurile europene sau care a fost declarat castigator si doreste sa gaseasca solutii eficiente de cofinantare pentru proiectul sau.

Va recomandam participarea la acest eveniment unde veti avea posibilitatea:
• Sa va intalniti cu cele mai atractive oferte financiar – bancare de pe piata din Romania;
• Sa realizati simulari financiare pentru proiectul pe care il desfasurati sau intentionati sa il desfasurati si sa comparati ofertele bancare prezente la targ;
• Sa beneficiati de consiliere si sprijin din partea celor mai importante banci din Romania in alegerea tipului de imprumut;
• Sa cunoasteti importanta elementelor juridice pe care trebuie sa le aveti in considerare intr-un contract de finantare cu banca;
• Sa aveti o desfasurare corecta si eficienta in relatia cu banca a contractelor de cofinantare;
• Sa participati la conferintele ce vor aprofunda mai multe teme de interes major in asigurarea cofinantarii;
• Sa aflati cum sa economisti timp si bani atunci cand doriti sa obtineti o cofinantare prin fonduri europene.

Practic, la targ, ministerele, bancile, societatile de garantare si contragarantare, vor avea standuri proprii cu personal calificat care, pe parcursul celor trei zile de targ, vor analiza situatiile specifice fiecarui proiect, vor raspunde la intrebarile solicitantilor sau a beneficiarilor de finantare si vor oferii solutii concrete de cofinantare sau de ce ar trebui sa se faca pentru a indeplini criteriile solicitate pentru cofinantare. Vizitatorii vor avea posibilitatea sa negocieze, sa compare ofertele bancare si sa o aleaga pe cea mai eficienta.

Mentionam ca intrarea si participarea la discutii si negocieri a oamenilor de afaceri, reprezentantilor institutiilor de stat si a tuturor celor interesati, la targul bancar si la conferintele ce se vor desfasura in cadrul acestuia (conform unui program pe care il vom anunta in timp util) este libera.

Accesarea fondurilor europene s-a transformat, in contextul crizei financiare dintr-o oportunitate intr-o actiune de supravietuire a economiei si a societatii romanesti. Suntem capabili sa accesam fondurile europene si trebuie sa o facem. Pentru a afla cum …, ne intalnim la targ!

Marian Sima
Director Marketing,
ECONOMISTUL
[email protected]
Telefon/fax.: +40 21 312 9717
+40 21 312 2248
Mobil: +40 725 500 389
www.economistul.ro

Parteneri principali:
CEC Bank, BCR
Parteneri:
REGIO – Programul Operational Regional, EximBank – S.A., FNGCIMM, FGCR, FRCG, ANEIR, IMM Romania, CCIR
Parteneri media:
TVR, THE MONEY CHANNEL, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Regional, Radio Romania Antena Satelor, RADOR, Puterea, Bursa, Finantare.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.