JCI Romania lanseaza competitia JCI Best Business Plan 2007

0

16 aprilie 2007

Junior Chamber International Romania a lansat concursul "JCI Best Business Plan 2007", pentru a descoperi si premia cel mai reusit plan de afaceri realizat de tineri cu varsta cuprinsa intre 18-35 ani.

Persoanele care se inscriu la concurs vor beneficia gratuit de Training-uri care ii vor invata cum sa isi inceapa si conduca propria afacere, Traininguri organizate de JCI Bucuresti si sustinute de profesionisti din mediul privat (detalii pe www.bestbusinessplan.ro). Taxa de inscriere este de 200 RON/echipa sau cursant individual. Planul de afaceri propus in cadrul concursului trebuie sa nu mai fi fost implementat inainte.

Jurizarea planurilor de afaceri va fi facuta de catre profesionisti, jurnalisti financiari si de reprezentanti ai fondurilor de investitii, bancilor si/sau companiilor –  sponsor.

Participantii romani vor beneficia de expertiza acumulata in cele 50 de tari in care se organizeaza "JCI Best Business Plan". In 2006, Romania a intrat in finala de 4 echipe a concursului JCI BBP 2006 desfasurata la Congresul Mondial JCI din Seul cu echipa "Fairy Land", al carei sejur in Asia a fost finantat automat de organizatia mondiala.

Junior Chamber International Romania (www.jci.cc/romania) este parte a Junior Chamber International (www.jci.cc) – cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume. Membrii JCI sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 18-40 ani care vor sa se dezvolte ca lideri si sa determine schimbari pozitive in societate.

JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 de tari si milioane de alumni, care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si organizeaza proiecte in domeniile: dezvoltare individuala, dezvoltare internationala, afaceri si comunitate.

Partenerii JCI Romania/JCI Bucuresti sunt: Universitatea Bucuresti, CODECS, CCIR, Junior Achievement Romania, AIESEC, VIP, ASER, DaAfaceri; Mass-Media: Finantare.ro (Kapital Iasi), 9AM.ro/Wall-Street.ro (InternetCorp), Money Channel TV, Banii Nostri.

Beneficiile participarii la JCI BBP 2007 sunt:
– traininguri "JCI BizLaunch" de o saptamana, intre orele 17.00-21.00 in perioada 7-11 mai 2007 cu profesionisti din mediul privat, foarte bine cotati pe piata de training romaneasca; 
– exercitiul interactiv de a elabora chiar tu un Plan de Afaceri, tinand cont standarde inalte si sub indrumare, e insa si mai important decat simpla participare la cursuri;
– posibilitatea de a convinge ("elevator pitch") banci, fonduri de investitii si/sau "Business Angels" care vor fi invitati la jurizare sa investieasca in afacerea visata de tine!

Program Concursul "JCI Best Business Plan 2007" se va derula conform urmatorului program:
– 2 Aprilie – 5 Mai, INSCRIEREA concurentilor;
– 7-11 Mai, TRAINING in Bucuresti cu profesionisti – optional, gratuit pentru cei inscrisi;
– 12 Mai – 1 Iunie, REDACTAREA planului de afaceri;
– 24 Mai, "Q & A Session" cu Trainerii;
– 6-8 Iunie, JURIZAREA si Festivitatea de PREMIERE;
– 28 Iunie, Inregistrarea castigatorului la finala mondiala JCI Best Business Plan.

"Testimonial": Cornel Costea, participant – finalist al BBP 2006 Romania: "Am participat pentru prima data la JCI BBP in 2006, dupa o perioada destul de mare in care am cautat un program care sa sprijine ideile de afaceri ale celor care doresc sa inceapa un business sau doresc sa puna in practica o idee. Daca este sa fac o comparatie cu alte programe, BBP are ceva deosebit: suport din partea unei elite de tineri intreprinzatori si a unor companii mari din Romania, viziune prin mixul intre know-how-ul de nivel international al JCI si realitatea romaneasca si seriozitate, element care il diferentiaza clar de celelalte programe din piata."

Pentru mai multe informatii:
Eugen Rasoiu – Project Manager BBP 2007
Vice-President, Business
Junior Chamber International (JCI) Bucuresti
Worldwide Federation of Young Leaders and Entrepreneurs
Mobile: +4-0745 027 013
E-mail: [email protected]
www.jci.cc, www.jci.ro.

Sursa: Junior Chamber International Romania, 16 aprilie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.