Investitii productive pentru afaceri. Metode si tehnici de accesare a finantarilor nerambursabile

0

ORGANIZATOR: Promeso Consulting in colaborare Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Transfer Tehnologic au placerea de a va invita sa participati la cursul de instruire – nivel avansat – “Investitii productive pentru afacerea dumneavoastra. Metode si tehnici de accesare a finantarilor nerambursabile”.

PERIOADA SI LOCATIA: Cursul va avea loc in perioada 12-14.11.2008, la sediul CCIB, sala Bihor, Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3, tronson II, etajul 3.

Cursul va fi sustinut de Camelia Gheorghe si Victoria Goldenberg Vaida, o echipa cu o experienta de peste 15 de ani in proiecte finantate de Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana (Phare si Instrumente Structurale).

Echipa a sustinut programe complexe de formare in domeniul managementului de proiect finantat din fonduri nationale si europene, cu o bogata experienta in ceea ce priveste colaborarea cu ministerele, agentiile guvernamentale, autoritatile de management si organismele intermediare ale programelor finantate prin instrumentele structurale.

Tematica acestui curs depaseste cadrul limitat al Fondurilor Structurale pe care se concentreaza majoritatea cursurilor disponibile pe piata, furnizand informatii asupra tuturor surselor europene de finantare nerambursabila pentru investitii productive (nationale, transeuropene, transfrontaliere). In acest fel, gasirea sursei de finantare adecvate portofoliului de proiecte al cursantilor este mult facilitata!

Structura de curs propusa este menita sa sprijine:

-familiarizarea cu ansamblul programelor si instrumentelor financiare ale UE si ale Guvernului Romaniei destinate sprijinirii investitiilor productive ce pot fi accesate de companii in perioada 2007-2013
-insusirea deprinderilor de pregatire a unui proiect de investitii productive finantabil din fonduri europene post-aderare si de completare a cererii de finantare
-familiarizarea cu procesul si criteriile de selectie a cererilor de finantare a proiectelor de investitii productive.

Principalele subiecte abordate:

-Programe si instrumente financiare ale UE 2007-2013 destinate sprijinirii investitiilor productive.
-Programe si instrumente financiare ale Guvernului Romaniei 2007-2013.
-Managementul Ciclului de Proiect (PCM). Definitie. Faze. Principii. Particularitati ale aplicarii PCM in contextul fondurilor UE post-aderare.
-Pregatirea proiectelor de investitii productive. Abordarea prin Cadrul Logic. Etapa I Analiza. Etapa II Matricea Cadru Logic. Etapa III Planificarea activitatilor si resurselor.
-Planificarea financiara. Fluxul documentelor. Co-finantarea. Principiul rambursarii. Caracteristicile unui proiect de buna calitate.
-Procedura de selectie.

Taxa de participare este de 966 RON (fara TVA) si se poate achita in contul:
RO 38 RNCB 0082 0441 6896 0001 BCR, Agentia Mircea Voda.

In speranta ca acest curs prezinta interes pentru dumneavoastra, asteptam confirmarea participarii pana la data de 10.11.2008.

Pentru detalii si inscrieri, va rugam sa ne contactati la tel/fax: 311.44.99,

e-mail:[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected].

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Finantare.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.