IMM-urile romanesti considera integrarea o oportunitate de dezvoltare

0

09 octombrie 2006

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este perceputa de circa 40% dintre IMM-uri drept o oportunitate majora, in timp ce numai 26% apreciaza ca ar fi o amenintare pentru dezvoltarea afacerii, a declarat, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, la lansarea versiunii in limbile engleza, franceza, germana si spaniola a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2006".

Dupa o analiza a sectorului si a dinamicii acestuia in anul 2005, Carta Alba a IMM-urilor prezinta o caracterizare a activitatii companiilor pe baza situatiilor financiare anuale, ca si rezultatele unei ample investigatii in randul intreprinzatorilor, privind starea actuala si viitoare a mediului romanesc de afaceri.

Lucrarea s-a consacrat ca o monografie completa a celui mai important sector din economie – IMM-urile, continand statistici unice referitoare la performantele firmelor din aceasta categorie.

Carta reprezinta o analiza atat la nivel national, cat si regional a intreprinderilor mici si mijlocii. Datele din studiu arata ca sectorul privat al micilor intreprinzatori are un potential apreciabil de dezvoltare.

Un argument in acest sens il reprezinta numarul mare de locuri de munca create de firmele private, a mentionat presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu.

Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2006 cuprinde si rezultatele unei cercetari desfasurate pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.306 de intreprinzatori, oferind principalele elemente necesare valorificarii potentialului economic si social al IMM-urilor, in scopul transformarii acestora in propulsorul integrarii economiei Romaniei, de facto, in Uniunea Europeana.

Sursa: Wall Street, 09 octombrie 2006 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.