Forum Managementul Riscului

0

25 iulie 2008

Un forum foarte interactiv, organizat pe parcursul a doua zile, in perioada 29-30 septembrie, si condus de Dr. David Hillson.

Locatia: Bucuresti

Forumul va avea urmatoarele teme:

1. Managementul gestionarii riscului in proiecte

Abordarea amenintarilor si posibilitatea este un proces unificat. Desi standardele internationale actuale utilizeaza o definitie larga de riscuri si oportunitati, cele mai multe organizatii nu reusesc sa utilizeze procesul riscului in gestionarea oportunitatilor pro-activ. Simplul proces de imbunatatire pot asigura ca ambele sunt tratate cu aceeasi importanta.

2. Strategii efective de raspuns.

Multe intreprinderi reusesc sa identifice riscurile in proiectele lor si le inregistraza in registrele lor de risc, dar apoi esueaza a face bine in identificarea riscurilor in proiectele lor, precum si documentul de risc in aceste registre, dar apoi ele nu reusesc sa dezvolte si sa implementeze o strategie efectiva impotriva riscului. Ca rezultat, expunerea la risc ramane nechimbata si oamenii cred ca procesul riscului a esuat. Raspunsurile la risc trebuie sa fie adecvate, accesibile si realizabile, precum si necesita sa fie transformate in actiuni, daca acestea sunt de a face o diferenta.

3. Intelegerea si gestiunarea riscului de atitudine.

Managementul riscului este, de obicei, prezentat ca un proces sprijinit de unelte si tehnici. Este insa despre luarea deciziilor de catre oameni cand acestia sunt nesiguri. Aceste decizii sunt influentate de atitudini fata de risc, individuale si de grup. Organizatiile trebuie sa aiba grija la factorii declansatori ai riscului de atitudine si sa fie capabile sa le gestioneze in mod pro-activ, astfel incat sa asigure ca procesul riscului este eficient.

4. Utilizarea managementului riscului pentru avantaj strategic.

Riscul nu se refera doar la amenintarile tehnice alte proiectelor si operatiilor. El include oportunitati strategice pentru directia afacerii. Organizatiile ar trebui sa asigure o abordare coerenta si aliniate a managementul riscului in cadrul afacerii, pentru a maximiza avantajele competitive.

Mai multe informatii:
http://www.stamfordglobal.com/contact
http://pmriskforum.stamfordglobal.com

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro, 25 iulie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.