Forum – Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale?

0

18 septembrie 2006
In perioada 5-6 octombrie 2006 va avea loc la Sinaia, Hotel Mara, prima sesiune regionala a Forumului "Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale?", organizat de Global Services Group in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania.

Manifestarea este prima dintr-o serie de 3 sesiuni regionale, cu participarea institutiilor administratiei centrale si locale si a unor parteneri din domeniul financiar-bancar:

– 5 – 6 octombrie 2006/Sinaia, Hotel Mara pentru Muntenia, Oltenia si Dobrogea;
– 19 – 20 octombrie 2006/Gura Humorului, Best Western Bucovina pentru Moldova;
– 9 – 10 noiembrie 2006/Cluj, Hotel Victoria, pentru Transilvania si Banat.

Grupul tinta de participanti este format din Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Tehnici si Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in Urbanism si Mediu din municipii, orase si comune, Consultanti si Case de Avocatura.

"Integrarea cu succes in Uniunea Europeana si dezvoltarea economico-sociala a Romaniei in urmatorii douazeci de ani va depinde, in mare masura, de capacitatea autoritatilor publice locale de a propune proiecte viabile care sa poata fi finantate prin fondurile structurale.
Acest lucru reclama cresterea responsabilitatii si eficientei la nivelul autoritatilor local, cu atat mai mult cu cat in context european regiunile si comunitatile locale sunt beneficiarele fondurilor structurale.
Autoritatile locale vor trebui sa invete sa identifice prioritati si proiecte care sa raspunda cat mai bine necesitatilor comunitatilor lor si sa accepte competitia venita din partea altor regiuni nationale si europene.      
Project Management Solution Constanta este un sustinator activ al initiativelor institutiilor publice si private de accesare a fondurilor structurale, implicandu-se atat in coagularea parteneriatelor intre beneficiari cat si in toate fazele managementului de proiect.
In acest context, organizarea Forumului "Cum sa ne pregatim pentru Fondurile Structurale" reprezinta un demers necesar in efortul de constientizare si de educare a decidentilor publici in vederea imbunatatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene," declara Domnul Costin Sorici, Senior Partner Consultant, Project Management Solution.

Forumul este organizat cu sprijinul Institutului National de Administratie in calitate de partener Institutional.

Parteneri Asociati: ALPHA BANK ROMANIA, Project Management Solution, PMS Consulting Group.

Sponsor: BRD Groupe Societe Generale, Conmapro.

Partener web: Net Clip.

Parteneri Media: Finantare.ro, Managementul-proiectelor.ro, Plandeafacere.ro, Mediafax, Romania Libera, Mix FM, Gandul, Bursa, Curierul National, Comunicatedepresa.ro, Bucharest Daily News, Euractiv, Monitorul de Prahova, Monitorul de Suceava, Monitorul de Cluj, Monitorul de Alba, Smart Financial.ro si SmartBank.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.