Firmele bosniace privesc cu interes catre Romania

0

13 iunie 2007

Bunele relatii dintre Romania si fosta Iugoslavie pot constitui o trambulina pentru valorificarea potentialului economic si a oportunitatilor de afaceri din Bosnia-Hertegovina si din Romania, mai ales ca sistemul vizelor va fi curand modificat.

Romanii care calatoresc in Bosnia si Hertegovina nu vor mai avea nevoie de vize in urmatoarele doua luni, a anuntat ES Branko T. Neskovic, ambasadorul Bosniei si Hertegovinei la Bucuresti, in cursul unei intrevederi avute cu dipl. ec stefan D. Popa, presedinte director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

La sfarsitul anului trecut, schimburile comerciale dintre cele doua tari au ajuns la 130 milioane USD, iar partile au convenit sa actioneze impreuna pentru a imbunatati relatiile economice.

Pasi importanti in directia facilitarii comertului si a transporturilor, ca si pentru combaterea crimei organizate transfrontaliere au fost facuti deja prin colaborarea stabilita la nivelul comitetelor nationale PRO, care activeaza sub egida Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti considera ca trebuie sa-si concentreze eforturile pe sprijinirea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii mai ales in conditiile in care cercurile politice sunt marcate de disensiuni. In acest sens, CCIB va actiona si pentru intensificarea schimbului de informatiii si facilitarea contactelor dintre firme. Pentru punerea in contact a companiilor bosniace cu parteneri romani, Camera Bucurestiului va organiza in cursul anului viitor o misiune de afaceri in Bosnia si Hertegovina, a precizat dipl. ec. stefan D. Popa.

Presedintele CCIB i-a invitat antreprenorii bosniaci sa participe la realizarea si finantarea marilor proiecte de infrastructura pe Dunare, respectiv a podului si complexului hidrotehnic din zona Turnu-Magurele-Nicopole, precum si la finalizarea canalului Dunare-Bucuresti.

Pentru mai multe informatii:
Telefon: 021 / 319.00.79.

Sursa: Redactie PlandeAfacere.ro, 13 iunie 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.