Elevii romani lanseaza afaceri europene

0
romaniaElevi din Romania vor participa in perioada 2 – 5 iulie la finala competitiei europene Junior Achievement Student Company of the Year 2009, de la Rotterdam. Produsul lor – un caiet ale carui pagini pot fi rescrise de sute de ori – va concura intr-un targ de produse si va fi evaluat de investitori europeni.

Echipa Ache&Ache, de la Colegiul National Sfantul Sava, Bucuresti, va reprezenta Romania la finala europeana a competitiei de antreprenoriat prin Diana Giusca, Teodora Gheorghe si Cristina Ruse. Alegerea echipei dintre cele 82 de echipe participante in faza nationala s-a datorat caracterului practic si diferentierii pe piata a ideii, iar premiul cel mare consta in bursele Junior Achievers, care acopera costurile deplasarii la Rotterdam.

Produsul propus este Eco Notebook: un caiet din coli de plastic, impermeabil, al carui continut poate fi oricand sters, devenind refolosibil. Pachetul complet include si solutia speciala de curatare rapida.

„Aceasta competitie reprezinta ocazia ideala pentru tineri sa invete sa conduca o afacere, sa lucreze in echipa, sa se bucure de succes, dar totodata sa isi asume responsabilitati. Pentru fiecare dintre noi, programul Junior Achievement Romania (…) ne-a deschis portile catre lumea afacerilor, lume pe care incepem sa o cunoastem din mers,” au declarat entuziasti castigatorii.

Finala de la Rotterdam reuneste 200 de elevi in echipe din 33 de tari, pe care juriul, format din oameni de afaceri, le va evalua prin beneficiile produselor, strategiile de marketing si de vanzare si rapoartele anuale propuse. Desemnarea Companiei Student a anului 2009 va avea loc la World Trade Center Rotterdam, unde tinerii antreprenori vor simti satisfactia succesului in afaceri.

Competitia face parte din programul Compania, prin care elevii invata sa lanseze si conduca o afacere. Programul este implementat la nivel national de catre Junior Achievement Romania si a implicat, pe parcursul anului scolar 2008-2009, 4156 de elevi, din 46 de orase, coordonati de 103 profesori.

Programul Compania a dat elevilor oportunitatea de a participa si la concursul international HP Responsible Business, organizat cu sprijinul HP. Competitia incurajeaza tinerii intre 15-18 ani sa proiecteze produse inovative, care sa imbine profitabilitatea cu respectul pentru „om” si natura. in finala internationala au participat doua echipe romanesti, tot de la Colegiul National Sfantul Sava, coordonate de doamna profesoara Ecaterina Botez.

In timp ce echipa Clarica a conceput un joc de educatie ecologica „Eco Touch”, echipa Sclimpus a obtinut locul 7, propunand un maner de aluminiu reciclat care se poate atasa de barele din metrou si autobuz pentru mai multa siguranta la orele aglomerate.

Competitiile Compania anului si HP Responsible Business se vor desfasura si in anul scolar 2009 – 2010 prin programul Compania, care este accesibil in mod gratuit profesorilor si elevilor din toata tara, ca materie optionala sau activitate extracurriculara. Mai multe informatii despre program pot fi accesate la www.jaromania.org.

Mai multe informatii disponibile la:
Dorin Calin – Program Manager Junior Achievement
E-mail: [email protected]
Tel: 0730.330.883

Nistor Cristina
Asociatia Junior Achievement Romania
Telefon: 3123194
E-mail: [email protected]
Web-site: www.jaromania.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.