Doi tineri clujeni sunt Antreprenorii anului 2008

0

Fondatorii grupului clujean de firme Foregroup au castigat titulatura de Antreprenorii Anului 2008 in cadrul primei editii din Romania a evenimentului Saptamana Globala a Antreprenoriatului.

– Stefan Teisanu si Mihai Cotos vor reprezenta Romania in mai 2009, la faza europeana a concursului “European Young Entrepreneur of the Year” de la Bruxelles;
– Premiul a fost castigat in urma initiativelor antreprenoriale derulate din 2006 si datorita proiectelor speciale de implicare in comunitate, demarate de cele trei companii aflate sub umbrela Foregroup.

Stefan Teisanu si Mihai Cotos, fondatorii Foregroup, au fost premiati in cadrul evenimentului Saptamana Globala a Antreprenoriatului, organizata de Junior Achievement Romania.

Competitia, adusa in tara de catre Junior Achievement Romania, s-a adresat tinerilor care in ultimii ani au intrat in lumea afacerilor, pe cont propriu sau in echipa si le-a oferit ocazia de a-si promova reusita si de a intra in contact cu oameni de succes din mediul de afaceri romanesc.

Intrucat competitia a fost foarte stransa, juriul a considerat ca doi dintre cei 9 finalisti reprezinta un exemplu pentru tanara generatie si merita sa reprezinte Romania la finala European Young Entrepreneur of the Year de la Bruxelles. Tinerii clujeni au impartit premiul cu Tudor Maxim, un pionier al publicitatii neconventionale, fondatorul Elevate Media.

Stefan Teisanu si Mihai Cotos (25, respectiv 26 de ani) au lansat, incepand cu 2006, trei companii active in domeniul educatiei si resurselor umane, in fiecare dintre ele avand cate un alt asociat, cu aceleasi contributii ca si ei la dezvoltarea afacerilor.

“Obiectivul nostru comun este de a contribui la dezvoltarea educatiei din Romania, pe care o consideram baza dezvoltării noastre ca oameni, ca economie si ca natiune. Din 2006, am avut sansa sa ne putem transforma pasiunea pentru educatie in meseria noastra de zi cu zi. Din recunostinta pentru sansa noastră si din pasiune, vrem sa facem mai mult pentru lumea din jurul nostru.”, declara Stefan Teisanu.

“Pe langa activitatile noastre de baza, am initiat o serie de proiecte speciale, prin care contribuim si mai mult la lumea pe care o visam, cea in care educatia ne ajuta sa luam cele mai bune decizii pentru noi insine si pentru comunitatile noastre”, spune si Mihai Cotos.

Din Foregroup fac parte companiile Foreground (educatie pentru traineri), Targul de Cariere (targuri de locuri de munca) si Cartio (carsi audio de afaceri). Din actionariatul unora dintre companii fac parte Antonia Onaca, specialist in managementul instruirii, si Constantin Gozman, antreprenor.

Companiile Foregroup se implica activ in educatia studentilor si ONG-urilor, dar sustin si Ministerul Apararii Nationale in politica sa de recrutare.

In mai 2009, cei doi tineri antreprenori vor reprezenta Romania in cadrul competitiei europene de la Bruxelles, organizata de Junior Achievement.

Moraru Alexandra
Foreground
0264430111
[email protected]
www.foreground.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.