Curs de formare in consiliere, Constanta, 20 – 22 August 2009

0
centras_constantaCentrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS Constanta va invita sa participati la cursul pentru dezvoltarea abilitatilor de consiliere,  in perioada 20-22 August 2009.

Scopul central al consilierii este de a ajuta clientul sa-si exploreze, descopere, clarifice modalitatile de utilizare eficienta a resurselor in vederea dezvoltarii personale si rezolvarii problemelor in momente de dificultate, de criza existentiala.

Cursul are ca obiective dezvoltarea abilitatilor fundamentale de consiliere in lucrul cu beneficiarii si dezvoltarea unor strategii eficiente de schimbare comportamentala prin comunicare si consiliere.

PLANUL CURSULUI
Participand la acest curs veti putea cunoaste si exersa metoda de consiliere „single-skills approach”, care  are la baza abordarea centrata pe client a lui Carl Rogers si tehnica de microconsiliere a abilitatilor singulare.

Metoda urmareste formarea a 8 abilitati de consiliere, dintre care:
– 4 abilitati de baza denumite si “abilitati de ascultare” (concentrarea atentiei si urmarirea, formularea intrebarilor eficiente, reflectarea emotiilor si reflectarea continutului) esentiale pentru intelegerea adevaratei probleme a clientului;
– 4 abilitati complexe de consiliere (comunicarea emotiilor si a starii de “prezenta- aici si acum”, confruntarea eficienta, auto-destainuirea si oferirea informatiilor), necesare pentru conducerea clientului/ beneficiarului catre schimbarea comportamentala si atitudinala prin examinarea propriilor probleme, identificarea de alternative si luarea propriilor decizii.

Cele 8 abilitati fundamentale de consiliere sunt aplicabile tuturor tipurilor de intervievare si reprezinta baza de stabilire a relatiilor interpersonale si a schimbarii personale pozitive.

CURSUL SE ADRESEAZA urmatoarelor categorii de participanti:
– consilieri scolari, psihologi si asistenti sociali din ONG-uri si institutii publice, persoane care lucreaza in domeniul social
– studenti la stiinte sociale si politice (sociologie, psihologie, pedagogie, psihopedagogie, asistenta sociala, relatii publice si comunicare)
– persoane din cadrul departamentelor de resurse umane din firme si institutii publice
– alte categorii de personal care lucreaza direct cu clienti/ beneficiari

INSCRIERILE se pot face prin completarea si trimiterea prin email a formularului de inscriere atasat, pana la data de 18 August 2009, ora 12.00.

LOCUL DE DESFASURARE: sediul CENTRAS Constanta.

Pentru participantii din alte localitati decat Constanta, putem facilita gasirea de oferte avantajoase de cazare

TAXA DE  PARTICIPARE este de 250 lei, care acopera suportul de curs, cheltuielile pentru sala si mijloacele de comunicare, tratatiile din pauze.

PERSOANA DE CONTACT:
Mihaela CARUTASU, tel 0241/ 522012, 0741312816, email: [email protected], web-site: http://www.centras-constanta.ro/.

Sursa: Formare.info

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.