Curs de antreprenoriat: initierea unei afaceri

0

24 septembrie 2008

Asociatia Serviciul Apel – Centru de Resurse pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, organizeaza cursul de initiere in domeniul antreprenoriatului, adresat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, proveniti din medii socio-economic defavorizate, din regiunea Bucuresti.Cursul este sustinut de specialisti ai Asociatiei Serviciul Apel si un consultant extern, in cadrul proiectului "Formare profesionala si dezvoltare locala in zonele urbane din Bucuresti si Timisoara" finantat de Fundatia UNIDEA.

Cursul  de antreprenoriat: initierea unei afaceri contribuie la atingerea obiectivului proiectului, de reducere a marginalizarii si excluziunii sociale, prin acordarea de sprijin in vederea inceperii unor activitati economice.

Scopul acestui curs este de a invata tinerii cum se realizeaza un plan de afaceri eficient, tinand cont de contextul economic si social de desfasurare a activitatii economice propuse.

Tematica abordata in cadrul cursului, vizeaza subiecte precum:

– prezentarea contextului economic actual (avantaje si dezavantaje oferite de piata actuala);
– construirea instrumentelor pentru dezvoltarea unei afaceri (juridic, financiar si management al afacerii);
– prezentarea teoriilor si practicilor privind managementul calitatii, egalitate de sanse si protejarea mediului;
– exemple si studii de caz;
– surse si resurse in domeniu;

Evaluarea
Cursul prevede o sesiune de evaluare pe proiectele de plan de afaceri concepute de catre participanti. Acestia vor primi consultanta pentru imbunatatirea si eficientizarea proiectelor realizate in vederea implementarii lor. Aceasta sesiune se va desfasura la trei saptamani de la livrarea sesiunii principale si se adreseaza doar participantilor care au fost prezenti la aceasta.

Perioada si locatia
Cursul va avea loc in Bucuresti, in intervalul 15 – 17 octombrie 2008.
Sesiunea de evaluare se va desfasura la trei saptamani de la livrarea sesiunii principale, locatia si data exacta urmand a fi comunicate în timp util, participantilor.

Numarul de participanti este de 25 de persoane, inscrierea realizandu-se pe baza completarii formularului de inregistrare si trimiterea acestuia la Asociatia Serviciul Apel pana la data de 10 octombrie 2008 (in format electronic sau fax). Persoanele selectate vor fi anuntate la cel mult doua zile de la data incheierii inscrierilor.

Pentru cei inscrisi prezenta este obligatorie pe toata perioada derularii cursului.

Logistica
Cursul de antreprenoriat este oferit gratuit fiind finantat prin proiectul "Formare profesionala si dezvoltare locala in zonele urbane din Bucuresti si Timisoara".

Cursul va fi sustinut in Bucuresti, locul de desfasurare si agenda cursului urmand a fi comunicate, dupa selectarea cererilor de participare.

Tinerii interesati sa participe la formare sunt invitati sa ne contacteze in vederea inregistrarii lor, pana la data de 10.10.2008, ora 18.00, la adresa de e-mail: [email protected] sau la fax: 021 311 61 43.

Pentru cererea confirmarii primirii formularului puteti suna la telefon: 021 311 61 42, persona de contact Iris Alexe, Coordonatoare proiect.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 24 septembrie

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.