Curs cu tema „Analiza Beneficiu-Cost”

0
26 iunie 2008

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Transfer Tehnologic, in colaborare cu Promeso Consulting, au placerea de a va invita sa participati la cursul de instruire – nivel avansat – "Analiza Beneficiu-Cost in  contextul  proiectelor finantate din instrumente structurale".

Cursul  va  avea  loc  in perioada 2-4.07.2008, la sediul CCIB, sala Bihor, Bucuresti, Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3, tronson II, etajul 3.

Cursul va fi sustinut de dna Victoria Goldenberg Vaida ce are o experienta de peste 15 de ani in analize beneficiu-cost si proiecte finantate de Uniunea Europeana (Phare si Instrumente Structurale). Dna Goldenberg a asigurat managementul financiar a numeroase programe europene in valoare de peste 60 milioane Euro, este evaluator de programe si proiecte, precum si formator profesionist de peste 10 ani. De asemenea, are experienta in lucrul cu Autoritatile de Management si Organismele Intermediare ale programelor finantate prin Instrumentele Structurale.

Tematica cursului: Analiza Beneficiu-Cost este principalul instrument de estimare si evaluare economica a proiectelor finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si Fondul de Coeziune si totodata un document obligatoriu care trebuie anexat Cererii de Finantare in cazul proiectelor generatoare de venituri.

Structura de curs propusa este menita sa sprijine:

– Organizarea si consolidarea cunostintelor participantilor in vederea valorificarii finantarilor nerambursabile destinate mediului privat in contextul Fondurilor Structurale; 
– Aprofundarea capitolului financiar la nivelul proiectelor insistand asupra indicatorilor specifici.

Principalele subiecte abordate:

– Analiza Beneficiu-Cost pentru proiectele finantate din  instrumentele structurale;
– Analiza Beneficiu-Cost financiara;
– Determinarea interventiei financiare in cazul proiectelor generatoare de venit;
– Durabilitatea financiara a proiectelor;
– Principiul "Poluatorul plateste" si "Utilizatorul plateste" (includerea celor doua principii in Analiza Beneficiu-Cost);
– Evaluarea capacitatii financiare a beneficiarului de a implementa, opera si intretine proiectul;
– Analiza Beneficiu-Cost economica;
– Analiza de risc si senzitivitate;
– Prezentarea raportului Analizei Beneficiu-Cost.

Prezentarea teoretica, discutiile si dezbaterile, precum si studiile de caz contribuie la structurarea si consolidarea cunostintelor legate de capitolul financiar la nivelul proiectelor si indicatorilor specifici.

Taxa de participare este de 924 RON (fara TVA) si se poate achita in contul RO 38 RNCB 0082 0441 6896 0001 BCR, Agentia Mircea Voda.

In speranta ca acest curs prezinta interes pentru dumneavoastra, asteptam confirmarea participarii pana la data de  30.06.2008.

Contact:
CCIB – Centrul de Transfer Tehnologic
Telefon/Fax: 021/311.44.99
E-mail: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, 26 iunie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.