Curs: Coaching de la ABC la Z, Bucuresti, cu incepere in 18 Septembrie 2009

0
working_lateCoaching sau Programare Neuro-Lingvistica? Este o intrebare pentru cautatorul de comori in viata personala, al carei raspuns il gasesti rand cu rand si simultan in context, in minutele urmatoare.

Adnotata, una dintre Presupozitiile NLP ne invata ca, daca ai avut o singura solutie intotdeauna, ai reactionat ca un robot; daca ai doua, sub forma de alternative, ai o dilema; daca vei avea trei optiuni, vei fi un om liber, putand alege cu adevarat.

Pestisorul auriu iti ofera intodeauna in povestea pe care o scrii sau o catesti trei sanse: „Cere-mi trei lucruri si ti le voi indeplini.” Pestisorul auriu detine cheia succesului nu prin continutul celor trei rugaminti personale, ci prin perspectiva noua pe care o deschide: nu trebuie sa alegi una din cele trei dorinte, ci le meriti pe toate.

Modelul de coaching „Emprint” este fie Coaching, fie NLP, fie o alta optiune personala, poate neclara inca. In finalul scrisorii, am pus cateva alte optiuni, insa, pentru a face si mai mult sens pentru tine, iti propun sa citim ceea ce urmeaza.

Prin „Emprint”, un practician desface si reuneste experienta umana subiectiva in patru sfere concentrice:
(1) Stabilirea si mentinerea/ruperea rapport-ului: prima sfera, esentiala in comunicare este rapportul, definit ca abilitatea de a avea raspunsuri intr-un mod sistemic. Fara rapport, nu functioneaza nici o tehnica NLP. cand conectezi doua calculatoare, mai intii trebuie sa ai un mod de a le pune „fata in fata”, astfel ca acestea sa raspunda unul celuilalt.
(2) Formularea obiectivului dorit: in sfera unui rapport stabilit, ai nevoie de un obiectiv personal, ca raspuns final la un set de activitati. In cazul in care comportamentele tale nu sunt orientate catre un obiectiv, inseamna ca nu ai gasit calea sa determini daca aceste comportamente sunt relevante sau nu.
(3) Verificarea si asumarea ecologiei: inscrisa in sfera data de obiectiv, ai nevoie sa iei in considerare si alte obiective, alte raspunsuri. Vor interfera obiectivele dorite de client cu (a) alte obiective ale lui sau cu (b) alte obiective ale persoanelor importante din viata sa (inclusiv ale tale).
(4) Invatarea si aplicarea tehnicilor si modelelor NLP: odata stabilita sfera ecologica, a unui obiectiv pozitiv si contextual, poti selecta dintr-un set larg de tehnici specifice care sunt proiectate sa aduca rezultate specifice.

Daca ne imaginam ca suntem la jumatatea drumului, in sala de training, in grupul care interactioneaza, avem deja o stare noua de deschidere, curiozitate, invatare.

Intai, am experimentat, am lucrat si am observat, am vazut cu ochii nostri si ai altora, am auzit nu numai ce spunem pe gura, ci si in mintea noastra, am respirat mai profund, am ridicat capul, ne-am indreptat coloana… Ceea ce Constientizam pas cu pas si in combinatii multicolore, ca si cum ar fi sunetele instrumentelor din orchestra pe care o dirijam: Obiectiv, Acuitate Senzoriala, Cercul Excelentei, Calibrare, Pacing si Leading, Future Pace, Ancorare, Asociere/Disociere, modelul As If, Meta-Model, Meta-Obiectiv, modelul Milton , Congruenta/Incongru enta, Reframing/Recadrare…

Apoi, intorcand usor privirea, capul, intregul corp, gindurile, emotiile dinspre prezent spre viitor, de la jumatate spre „Z”: Strategii, TOTE, Strategii de Decizie, Motivatie, de Raspuns la Critica, de Invatare, Submodalitati avansate, Metafore, Coaching, Coaching, Coaching.

Fara a fi doar un joc de cuvinte, NLP-ul este o combinatie a unor litere de la mijlocul alfabetului, esenta modelului de Coaching „Emprint” care pleaca de la „ABC” si ajunge la „Z”.

Stiu, am presupus o dilema la inceput… Coaching sau NLP? Sper ca iti amintesti de Pestisorul auriu J Ai acum la indemina un training pluri-valorizant, depinde de tine, de perspectiva ta: Coaching si/sau NLP si/sau Modelare si/sau Mediere si/sau Negociere. Esti OK daca alegi o directie, esti OK daca alegi alta, sau mai multe, esti OK daca nu te poti hotari. Mintea ta lucreaza.

15 iunie 2010. Sper ca viitorul tau va fi asa cum ti-l imaginezi acum, o data ce problemele din trecut au fost rezolvate. Din toamna lui 2010, cei certificati dupa parcurgerea trainingului „Coaching de la ABC la Z” vor avea acces facil si la alte modele de coaching: Calatoria Eroului, S.C.O.R.E., Arhetipul Dragonului. Si/sau la nivelul de NLP Master Practitioner. Si/sau la Modelarea Excelentei. Si/sau la traininuri si workshopuri de dezvoltare personala ale altor traineri, ale caror sensuri vor fi imbogatite.

DACA DORESTI SA PRIMESTI O OFERTA SPECIALA CU DISCOUNT TOT CE AI DE FACUT este sa vizitezi site-ul: www.nlpburo.ro.

Data desfasurarii: Vineri, 18 Septembrie 2009.
Locul desfasurarii:
va fi anuntat din timp celor inscrisi.
Durata cursului: 18 Septembrie 2009 – 15 Iunie 2010.

Trainer: Nelu Petre, Coach, NLP Master Practitioner

Inscrieri la: 0726 315 086 – Nelu Petre
0723 836 002 – Adi Popescu

Rezerva-ti CHIAR ACUM locul in sala!

Vino la Cursul: Coaching de la ABC la Z
Inscrie-te la: [email protected]

Sursa: Formare.info

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.