Curs „Analiza Cost-Beneficiu in contextul proiectelor finantate din Instrumente Structurale”

0
promesoDESCRIERE: Analiza Cost-Beneficiu este principalul instrument de estimare si evaluare economica a proiectelor finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si Fondul de Coeziune.

Obiectivele sale sunt de a stabili masura in care proiectul contribuie la politica de coeziune economica si sociala (obiectivele POS / POR) si in mod special la atingerea obiectivelor axei prioritare si operatiunii in cadrul careia se solicita fonduri; si de a stabili masura in care proiectul are nevoie de co-finantare din FEDR pentru a fi viabil financiar.

Ca atare, Analiza Cost-beneficiu justifica necesitatea si importanta proiectului, fiind un document obligatoriu care trebuie anexat Cererii de Finantare.

ORGANIZATOR: Promeso Consulting in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bucuresti prin Centrul de Transfer Tehnologic.

PERIOADA SI LOCATIA: 26-28 mai 2009, Formenerg, Bd.Gheorghe Sincai nr.3, sector 4, sala 211.

Cursul se desfasoara pe parcursul a 3 zile, urmareste familiarizarea participantilor cu necesitatea, obiectivele, structura, modul de elaborare sau, dupa caz, intocmirea dosarului de achizitie publica pentru selectarea de consultanti care sa elaboreze Analiza Cost-Beneficiu. In timpul cursului se vor oferi exemple practice de aplicare a art. 55 din Regulamentul 1083/2006 in calculul costurilor eligibile ale unui proiect, precum si modele de completare a documentatiei.

Temele cursului:

– Prezentare generala (obiective, tipuri, concepte, indicatori, etc.);
– Analiza Cost-Beneficiu financiara;
– Analiza pe baza de bilant si analiza costurilor consolidate;
– Analiza Cost-Beneficiu economica;
– Analiza de risc si senzitivitate;
– Prezentarea raportului de Analiza Cost-Beneficiu.

Cursul va fi sustinut de dna Victoria Goldenberg-Vaida cu o experienta de peste 15 de ani in analize cost-beneficiu si proiecte finantate de Uniunea Europeana (Phare si Instrumente Structurale). Dna Goldenberg a asigurat managementul financiar a numeroase programe europene in valoare de peste 60 milioane Euro. Este evaluator de programe si proiecte, precum si formator profesionist de peste 10 ani. De asemenea, are experienta in lucrul cu Autoritatile de Management si Organismele Intermediare ale programelor finantate prin Instrumentele Structurale.

TAXA DE PARTICIPARE: 1092 RON (fara TVA) si se poate achita in contul RO 38 RNCB 0082 0441 6896 0001 BCR, Agentia Mircea Voda.

TERMEN LIMITA PENTRU INSCRIERI: 22.05.2009.


INFORMATII SI INSCRIERI
: Pentru descrierea detaliata a tematicilor abordate si inscrieri, va rugam sa ne contactati la tel: 311.44.99, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.