Curs „Analiza-Beneficiu-Cost in contextul proiectelor finantate din Instrumente Structurale”

0
promesoORGANIZATOR: Promeso Consulting in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bucuresti prin Centrul de Transfer Tehnologic

PERIOADA SI LOCATIA: 12-14 octombrie 2009, CCIB, Sala Bihor, Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3, tronson II, etajul 3

DESCRIERE: Analiza Cost-Beneficiu este principalul instrument de estimare si evaluare economica a proiectelor finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si Fondul de Coeziune.

Obiectivele sale sunt de a stabili masura in care proiectul contribuie la politica de coeziune economica si sociala (obiectivele POS / POR) si in mod special la atingerea obiectivelor axei prioritare si operatiunii in cadrul careia se solicita fonduri; si de a stabili masura in care proiectul are nevoie de co-finantare din FEDR pentru a fi viabil financiar. Ca atare, Analiza Cost-beneficiu justifica necesitatea si importanta proiectului, fiind un document obligatoriu care trebuie anexat Cererii de Finantare.

Cursul se desfasoara pe parcursul a 3 zile, urmareste familiarizarea participantilor cu necesitatea, obiectivele, structura, modul de elaborare sau, dupa caz, intocmirea dosarului de achizitie publica pentru selectarea de consultanti care sa elaboreze Analiza Cost-Beneficiu. In timpul cursului se vor oferi exemple practice de aplicare a art. 55 din Regulamentul 1083/2006 in calculul costurilor eligibile ale unui proiect, precum si modele de completare a documentatiei.

Temele cursului:
– Prezentare generala (obiective, tipuri, concepte, indicatori, etc.)
– Analiza Cost-Beneficiu financiara
– Analiza pe baza de bilant si analiza costurilor consolidate
– Analiza Cost-Beneficiu economica
– Analiza de risc si senzitivitate
– Prezentarea raportului de Analiza Cost-Beneficiu

Cursul va fi sustinut de dna Victoria Goldenberg-Vaida cu o experienta de peste 15 de ani in analize cost-beneficiu si proiecte finantate de Uniunea Europeana (Phare si Instrumente Structurale). Dna Goldenberg a asigurat managementul financiar a numeroase programe europene in valoare de peste 60 milioane Euro. Este evaluator de programe si proiecte, precum si formator profesionist de peste 10 ani. De asemenea, are experienta in lucrul cu Autoritatile de Management si Organismele Intermediare ale programelor finantate prin Instrumentele Structurale.

TAXA DE PARTICIPARE: 1000 RON (fara TVA) si se poate achita in contul RO 61 BRDE 441 SV 5106 892 44 10 BRD, Sucursala Unirea.

TERMEN LIMITA PENTRU INSCRIERI: 8.10.2009.

INFORMATII SI INSCRIERI: Pentru descrierea detaliata a tematicilor abordate si inscrieri, va rugam sa ne contactati la tel: 311.44.99, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.