Congresul European de Relatii Publice al EUPRERA la Bucuresti, 23-26 septembrie 2009

0
eupreraPentru prima oara in traditia prestigiosului eveniment, Congresul European de Relatii Publice al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association) se va desfasura la Bucuresti, in perioada 23-26 septembrie 2009, tema celei de-a XI-a editii fiind: Corporate citizens of the third millennium. Towards a Shared European Perspective.

Organizatorul local desemnat, Catedra de Comunicare si Relatii Publice a Facultatii de Litere din Universitatea din Bucuresti, membra a EUPRERA, aniverseaza cu acelasi prilej 16 ani de la infiintarea sa in anul 1993, fiind cea mai veche sectie universitara de relatii publice din Romania.

Ocazia va fi marcata prin evenimentul national aniversar inclus in preambulul congresului EUPRERA, in 23 septembrie 2009.

Lucrarile evenimentului national se vor derula in sediul Facultatii de Litere, str. Edgar Quinet nr.5-7, iar sesiunile Congresului vor avea loc in spatiile de intruniri ale Bibliotecii Centrale Universitare, Calea Victoriei nr.88.

Gazduirea la Bucuresti a Congresului European de Relatii Publice reprezinta o confirmare a recunoasterii europene de care se bucura scoala romaneasca de relatii publice, dar si o oportunitate pentru promovarea Romaniei si pentru schimbul de idei si experiente intre reprezentantii mediului universitar si de afaceri national si peste 130 de specialisti ai stiintelor comunicarii din universitati si agentii de RP din 20 de tari.

Vor sustine lucrari stiintifice, mese rotunde si prelegeri specialisti in RP din Marea Britanie, Germania, Austria, Franta, Italia, Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, Norvegia, Spania, Portugalia, Scotia, Estonia, Lituania, Rusia, Polonia, Romania, Cipru, Statele Unite ale Americii.

Printre invitatii speciali se va afla dl. Dennis Wilcox, profesor emerit de relatii publice la San Jose State University, SUA, autor al celui mai raspandit si respectabil manual de specialitate, studiat astazi in peste 300 de universitati din majoritatea tarilor lumii. Profesorul Dennis Wilcox va prezenta, in cadrul evenimentului national aniversar al Catedrei de Comunicare si Relatii Publice, in 23 septembrie 2009 la sediul Facultatii de Litere, o prelegere pe tema comunicarii in situatii de criza si lansarea versiunii in limba romana a renumitului manual Relatii Publice. Strategii si tactici, iar in cadrul congresului, in 24 septembrie, va sustine o prezentare interactiva privind noile mijloace de comunicare.

Congresul are drept sponsori agentia Rogalski & Grigoriu, Dacia Renault si JTI Romania, iar ca parteneri media Agentia de presa RADOR, Radio Romania Actualitati, Radio3Net, Comunicatii Mobile, HotNews, Revista Romana de Comunicare si Relatii Publice, MRM Worldwide, Editura Tritonic.

Inscrierile se pot face online, pana la data de 20 august, prin website-ul www.euprera2009.com, care cuprinde agenda preliminara a evenimentelor integrate congresului si alte detalii.

Accesul jurnalistilor la lucrarile evenimentului national si ale congresului se va face pe baza de inscriere prealabila confirmata de organizatori, procedura urmand sa fie afisata la www.euprera2009.com dupa data de 01 septembrie.

Detalii la [email protected], GSM: 0744-973.196 (Gabriela Hagiu), fax 021-314.61.77 / 031-414.43.79.

Pe scurt, despre prof.dr. Dennis L. Wilcox:

In prezent, Dennis L. Wilcox este profesor emerit de Relatii Publice la Scoala de Jurnalism si Comunicare in Masa din cadrul Universitatii de Stat San Jose, California, SUA, scoala pe care a si condus-o pana de curand.

Carti publicate:
– Public Relations Strategies & Tactics, editia a 9-a, 2008, disponibila in 8 limbi.
– Public Relations Writing & Media Techniques, editia a 6-a, 2009.
– Public Relations Today: Managing Competition and Conflict, 2007.
– Essentials of Public Relations, 2001.

Afiliere organizationala:
Este membru in Societatea de Relatii Publice a Americii in care a ocupat si posturi de conducere, in consiliul editorial al publicatiilor Journal of Public Relations Research si Public Relations Review, in consiliul national din SUA al International Public Relations Association (IPRA), si in Asociatia pentru Educatie in Jurnalism si Comunicare in Masa, in care a prezidat divizia de Relatii Publice.

Distinctii primite – printre cele mai recente se numara:

– Premiul pentru Relatii Publice Internationale, acordat de Societatea de Relatii Publice din India pentru excelenta academica in educatia de RP, 2009.
– Membru de Onoare in Societatea de Relatii Publice a Serbiei, Belgrad, 2008.
– Premiul anual pentru contributii exceptionale la educatia internationala, San Jose State University, 2008.
– Desemnare ca profesor onorific la Universitatea din Queensland (Australia), 2006.
– Premiul Xifra-Heras al Universitatii din Girona (Spania) pentru contributii exceptionale la eductia mondiala in relatii publice, 2005.
– Distinctia „savant exceptional” din partea Colegiului de Stiinte Aplicate si Arte din cadrul San Jose State University, 2005.
– Nominalizat drept unul din primii 10 formatori in relatii publice in SUA, de catre publicatia PRWeek, 2000.

Pledand pentru profesionalizarea relatiilor publice si pentru principiile stiintifice ale comunicarii sociale pretutindeni in lume, Dennis L. Wilcox a sustinut cursuri universitare nu doar in SUA, ci si in Australia, Thailanda, Africa de Sud, Estonia, Botswana. A sustinut cateva sute de conferinte pe teme de management al comunicarii, relatii publice, responsabilitate sociala corporatista, in cele mai diverse parti ale Globului, in Letonia, India, Thailanda, SUA, Serbia, Argentina, Ucraina, Chile, Romania etc.

Studii:
Dennis L. Wilcox este licentiat in relatii internationale la Universitatea din Denver, SUA, a absolvit un program de masterat in jurnalism la Universitatea din Iowa, SUA si a obtinut titlul de doctor in comunicare de masa la Universitatea din Missouri, SUA.

Contact:

Gabriela Hagiu, consultant asociat
Catedra de Comunicare si Relatii Publice (1993) – Facultatea de Litere – Universitatea din Bucuresti
GSM: 0744-973.196
fax 031-414.43.79 / 021-314.61.77
Web-site: www.euprera2009.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.