Conformitatea si Cunoasterea Clientelei in Scopul Prevenirii si Combaterii Spalarii Banilor

0
ibrObiectiv
Programul prezinta participantilor legislatia consolidata privind conformitatea, reglementarile pentru prevenirea, sanctionarea spalarii banilor si combaterea finantarii terorismului.

Ca metodologie, cursul va avea un pronuntat caracter practic si interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizandu-se prin analizarea unor studii de caz si experienta proprie. Exemplificarile vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

Audienta – Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate in aria de conformitate, ofiterilor din front office implicati in activitati directe cu clientul, precum si personalului din departamentul juridic

Continut
– conformitatea si rolul conformitatii; conformitatea si sistemul de control intern;
– conformitatea si etica – codul de conduita in institutiile de credit;
– programul de conformitate pentru administrarea riscului de spalare a banilor;
– masuri legate de implementarea normelor KYC in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor;
– abordarea beneficiarului real si a persoanelor expuse politic;
– cand, cum si de ce intocmesc un raport de tranzactie suspecta;
– tipologii de spalare a banilor.

Lector

Maria Magdalena Calangiu este absolventa a Facultatii de Drept, promotia 1994 – Universitatea Bucuresti si a programului de MBA oferit de Open University – Marea Britanie. In anul 2005 a primit prestigioasa certificare internationala de specialist in prevenirea spalarii banilor, emisa de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS), iar la inceputul anului 2009 a primit din partea University of Manchester, Great Britain, diploma de specialist International Compliance .

Incepand cu anul 2003, pana in iulie 2007, a ocupat pozitia de director al Departamentului Prevenirea Spalarii Banilor in Credit Europe Bank (Romania). In aceasta calitate a avut ca principale responsabilitati elaborarea si actualizarea politicilor si procedurilor interne ale bancii in domeniul cunoasterii clientelei, prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului, coordonarea activitatii de monitorizare a conturilor clientilor, instruirea personalului bancii in privinta activitatii de cunoastere a clientelei, prevenire a spalarii banilor si finantarii terorismului.

Incepand cu luna iulie 2007 este director al Directiei de Conformitate din ING Bank Romania, fiind implicata in identificarea, evaluarea si monitorizarea riscurilor de conformitate atat pentru activitatile de retail precum si pentru cele de corporat.

Perioada desfasurarii cursului:
26 septembrie 2009, orele 9.00 – 17.00

Taxa de participare (lei/persoana)
1 – 2 persoane : 375 lei
3 – 6 persoane : 357 lei
7 persoane : 338 lei

Pentru persoanele fizice se aplica o reducere de 10% a taxei, in conditiile achitarii cu cel putin 15 zile inainte de inceperea cursului. Taxa include si servicii de catering.

Plata se va face in contul Institutului Bancar Roman, numarul RO07 BRMA 0700 0708 9470 0000 deschis la Banca Romaneasca – SMB (pe ordinul de plata va rugam sa specificati numele cursantului/cursantilor).

Date de contact – Maria Plaisanu [email protected]
Telefon: 021-327.48.93; 0748-88.68.46
E-mail: [email protected]
Web-site: http://www.ibr-rbi.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.