JCI Bucuresti si Rotaract Atheneum – 2 din cele mai solide organizatii de tineret bucurestene, se implica in implementarea Clasic e Fantastic.
Orchestra Filarmonicii „George Enescu” si partenerii ei, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National organizeaza sambata, 13 noiembrie 2010, la Sala Mare a Ateneului, Gala de caritate ce are ca scop lansarea proiectului Clasic e Fantastic, cel mai amplu proiect care are drept scop marirea accesibilitatii copiilor si tinerilor la muzica clasica.
Proiectul isi propune sa dezvolte publicului tanar gustul pentru artele clasice in general si, in particular, pentru muzica clasica, prin largirea accesului copiilor si adolescentilor la concertele de muzica clasica. Gala de Lansare a proiectului Clasic e Fantastic lanseaza o serie de evenimente care, pe termen lung, isi propun sa dea o directie culturala dezvoltarii societatii romanesti, prin investirea in tineri.
Gala va incepe la ora 19:00 si va consta intr-un recital de muzica clasica ce va fi insotit de donatii ale unor personaje marcante ale vietii romanesti, ce provin din sferele sociala, politica, financiara si a mass-media. In cadrul aceleiasi seri invitatii vor avea ocazia sa participe la licitatii, printre produsele oferite numarandu-se bijuterii Cellini in valoare de 25.000 E si o racheta de tenis semnata de Ilie Nastase. Ambasadorul proiectului este reputata femeie de afaceri – Camelia Sucu.
Proiectul consta in 16 spectacole de muzica clasica, denumite generic „Educative”. „Educativele mari” sunt destinate copiilor si tinerilor intre 10-18/20 de ani si vor fi sustinute de catre Orchestra Filarmonicii George Enescu, in Sala Mare a Ateneului Roman. “Educativele mici” se adreseaza copiilor intre 4-10 ani si se vor desfasura in Sala de Concerte a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde membri ai Filarmonicii George Enescu, actori si muzicieni de jazz pun la cale sa le starneasca copiilor apetitul pentru muzica clasica, in ajutorul lor venind o serie de workshop-uri menite sa ii familiarizeze pe cei mici cu instrumentele muzicale, cu sunetele, cu interpretarea si aprecierea muzicii clasice.
Organizatorii se bazeaza pe sprijinul a 500 de artisti si peste 30 institutii, companii, medii de afaceri sau media, 50 gradinite, 40 scoli, 10 licee, 4 asociatii studentesti bucurestene s-au alaturat proiectului si se aproximeaza o prezenta de 10000 de spectatori pe parcursul celor 16 concerte de muzica clasica. Camelia Şucu si Virgil Iantu vor fi prezenti la eveniment, in calitate de ambasadori ai proiectului, carora li se vor alatura nume precum Andreea Esca, Marijana Vsasilescu (RBS) sau Michael Schmidt (Auto Bavaria), ca parteneri ai proiectului.
Atat “Educativele mari”, cat si “Educativele mici”, isi propun sa vorbeasca pe limba publicului lor, pentru a crea in randul tinerei generatii gustul pentru cultura. Gala de caritate se adreseaza insa celor care pot sustine derularea acestui proiect, pe 13 noiembrie, la Sala Mare a Ateneului Roman.