Au fost deschise lucrarile editiei extraordinare a Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene

0
structuralSocietatea civila poate presa accesarea fondurilor UE, dar nu se poate substitui actiunii politice pentru depasirea recesiunii si crizei de incredere a sectorului IMM.

In contextul organizarii primei editii a Saptamanii Europene a IMM-urilor organizata cu sprijinul Comisiei Europene sub auspiciile AIPPIMM, au fost deschise vineri 8 mai 2009 lucrarile editiei extraordinare a Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene.

Participarea sectorului IMM n-a excelat prin cantitate (cam 60 de companii reprezentate), ci mai degraba prin calitatea invitatilor, mentorilor si a luarilor de cuvant din cursul celor aproape opt ore de lucrari-maraton: prezentari ale autoritatilor de gestiune, standuri tematice, sesiuni de relationare, jocuri de simulare pe idei de proiecte.

O puternica delegatie de afaceri din Republica Ceha a onorat deschiderea lucrarilor, in frunte cu Vicepresedintele Camerei Deputatilor a Parlamentului ceh, Dl David SEICH, care este totodata si liderul Consiliului IMM din aceasta tara care detine actualmente Presedintia Uniunii Europene.

Domnia Sa a rostit o scurta alocutiune din care a rezultat in principal, dincolo de salut cordial al Presedintiei UE, faptul ca Republica Ceha sustine sprijinul agreeat de Consiliul European pentru mediul de afaceri din tarile europene in general, estice in special, dar nu este si in favoarea faptului ca aceste sprijin sa nu fie perfect controlabil de contributorii europeni, adica sa nu mearga din nou pentru o incerta redresare a sectorului bancar, oarecum la intamplare, ci sa vina selectiv, pe baza de proiecte europene aprobate, catre firmele cu adevarat performante in domeniu.

Din nefericire, autoritatile guvernamentale sau mediul diplomatic autohton nu au putut fi reprezentate la rangul asteptat, desi o ampla delegatie de 15 oameni de afaceri si inalti functionari  din Cehia plus numerosi alti atasati economici, consuli si inalti functionari diplomatici ai unor state membre UE au  raspuns cu mult interes invitatiei de participare.

Ulterior, Salonul de Solutii Practice s-a desfasurat intr-o formula experimentala inedita, care a permis comunicarea inter-activa intre mentori si participanti, in baza unei programari prealabile a consilierii ad-hoc si a subiectelor de interes maxim exprimate de participanti.

Printre reprezentantii principali ai partnerilor reprezentati, putem enumera pe scurt, cu titlu de exemplificare pe Presedintele Knowledge Management Institute-Romania, Dl Octavian SERBAN, Presedintele Asociatiei de Stiinte Alternative din Romania, Dna Prof. Dr. Carmen COSTEA, Reprezentantul pentru Europa de Est a Grupului DETENTE Consultants-Paris, Dl Jamil BENABDALLLAH, Presedintele PartNET (Parteneriatul pentru Dezvoltare Durabila), Dr. Iolanda MIHALACHE, Seful Departamentului de Afaceri Europene al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane, Prof. Dr. Petre PRISECARU, Av. Andrei UNGUREANU, reprezentantul Sponsorului Oficial al evenimentului – Societatea „Deleanu Vasile-Avocati”- membra Warwick Legal Network. 

Importanta si ecoul deosebit al evenimentului au fost amplificate in mod discret, dar fericit de prezenta celor 24 de parteneri media ai reuniunii care au inregistrat numeroase interventii, au realizat interviuri si materiale de specialitate, si s-au intretinut cu numerosi lectori si participanti: Societatea Romana de Radiodifuziune; Radio Romania Actualitati; Radio Bucuresti; Radio Antena Satelor; Agentia de Presa RADOR; Grupul de Presa „BURSA”; CalendarEvenimente.ro; NewsChannel.ro; ClubAfaceri.ro; GhiseulBancar.ro; Tribuna Economica; Economie si Administratie Locala; Euroconsultanta-Ghidul Firmei; SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; Finantare.ro; Afaceri.ro; Startups.ro; Comunicatii Mobile; BizCampus.ro; ComunicateMedia.ro; PRwave.ro; StiriEvenimente.ro; Early Warning Support – Platforma „EU-RO Clearing Funds”.

Pentru toti aceia interesati de modalitatile de continuare a contactelor de afaceri si a punerii in valoare rapida a modalitatilor de formare – certificare internationala Knowledge Management- recrutare selectiva – consultanta juridica inclusa, aferenta accesarii programelor cu finantare UE, recomandam ca acestia sa consulte adresa: [email protected] (EUROLINK-Casa Europei).

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.