Analiza beneficiu-cost in contextul proiectelor finantate din instrumente structurale

0
promesoCamera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prin Centrul de transfer tehnologic (CTT), in colaborare cu Promeso Consulting anunta organizarea cursului de instruire – nivel avansat – cu tema „Analiza beneficiu-cost in contextul proiectelor finantate din instrumente structurale”.

Cursul va avea loc in perioada 12-14 octombrie 2009, la sala Bihor din Bd. Octavian Goga nr. 2, sector 3, tronson II, etajul 3.

Cursul va fi sustinut de Victoria Goldenberg Vaida care are o experienta de peste 15 de ani in analize beneficiu-cost si in proiecte finantate de Uniunea Europeana (Phare si instrumente structurale).

Victoria Goldenberg Vaida a asigurat managementul financiar a numeroase programe europene in valoare de peste 60 milioane euro, este evaluator de programe si proiecte, precum si formator profesionist de peste 10 ani. De asemenea, aceasta are experienta in lucrul cu autoritatile de management si organismele intermediare ale programelor finantate prin instrumentele structurale.

Tematica cursului: Analiza beneficiu-cost este principalul instrument de estimare si evaluare economica a proiectelor finantate din Fondul european pentru dezvoltare regionala si Fondul de coeziune si, totodata, un document obligatoriu care trebuie anexat cererii de finantare in cazul proiectelor generatoare de venituri.

Structura de curs propusa este menita sa sprijine:

– organizarea si consolidarea cunostintelor participantilor in vederea valorificarii finantarilor nerambursabile destinate mediului privat in contextul fondurilor structurale si
– aprofundarea capitolului financiar la nivelul proiectelor, insistand asupra indicatorilor specifici.

Principalele subiecte abordate:

– Analiza beneficiu-cost pentru proiectele finantate din instrumentele structurale;
– Analiza beneficiu-cost financiara;
– Determinarea interventiei financiare in cazul proiectelor generatoare de venit;
– Durabilitatea financiara a proiectelor;
– Principiul „poluatorul plateste” si „utilizatorul plateste” (includerea celor doua principii in analiza beneficiu-cost);
– Evaluarea capacitatii financiare a beneficiarului de a implementa, opera si intretine proiectul;
– Analiza beneficiu-cost economica;
– Analiza de risc si senzitivitate;
– Prezentarea raportului analizei beneficiu-cost.

Prezentarea teoretica, discutiile si dezbaterile, precum si studiile de caz contribuie la structurarea si consolidarea cunostintelor legate de capitolul financiar la nivelul proiectelor si indicatorilor specifici.

Detalii si inscrieri la telefon/fax: 021 311 44 99, e-mail: [email protected], o[email protected], [email protected], [email protected]

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.