1st. Sales Coach. Aptitudini Esentiale de Vanzare, Venus, 21 – 24 Aug. 2008

0

12 august 2008

Training&Consulting va derula, incepand cu luna august 2008, unic in Romania, cel mai amplu program de instruire pentru personalul de vanzari (atat pentru managerii de vanzari cat si pentru vanzatorii directi ce lucreaza in front line) sub Licenta 1.st Sales Coach.

Derulat de unii dintre cei mai buni – Top 10 traineri din Romania. Cel mai practic program de vanzari, poate din cate au existat vreodata!!!

1.st SalesCoach este o licenta britanica specializata in training, choaching si consultanta in domeniul vanzarilor, pentru orice tip de vanzare.

Know-how-ul si metodologia puse la dispozitie de aceste programe sunt dezvoltate de Frank Atkinson si agreate in Marea Britanie de catre Chartered Institute of Personel Development.

– 36 zile de instruire
– 12 programe de curs + 1stSalesCoachAcademy + "1stSalesChallenge" si Consultanta

Acest curs face parte din Diploma Profesionala în Vanzari, etapa initiala din cadrul Programului de formare in vanzari adaptata pe baza unei licente din Marea Britanie elaborate de Frank Atkinson, oferit in Romania sub brandul 1st Sales Coach. Cursul urmareste sa va ajute sa va dezvoltati competenta in vanzari, invatand cum sa faceti uz de instrumente si tehnici specifice de marketing si vanzari.

Cursul va ajuta sa intelegeti mai bine natura profunda a relatiilor cu clienti, sa constientizati ce anume ii determina pe oameni sa cumpere in orice proces de vanzare.

Este focalizat catre intelegerea faptului ca procesul de vanzare s-a schimbat radical in ultimii 15 ani si ca simpla intelegere a unor "tehnici" de vanzari nu mai este de ajuns. Filosofia cursului pleaca de la idea ca doar pe baza unei relatii autentice cu clinetul se poate construi profitabilitate pe termen mediu si lung.

Scopuri si obiective
In cadrul acestui curs veti afla in ce consta rolul dumneavoastra de om de vanzari, cum va puteti creste eficacitatea in activitate si cum sa va intelegeti clientii cu care lucrati. Veti castiga competenta, cunostinte si incredere prin:

– Dobandirea unor cunostinte si aptitudini fundamentale in domeniul relatiilor interumane aplicate in domeniul vanzarilor.
– Familiarizarea cu o serie de modele, concepte si tehnici pe care le puteti aplica in diferite contexte de vanzare.
– Intelegerea propriului rol, a contextului in care vi-l indepliniti si a naturii interventiilor dumneavoastra in activitatea de vanzari a organizatiei in care lucrati.
– Adoptarea unei atitudini de practician reflexiv, capabil sa invete si sa se dezvolte in mod independent in cursul activitatii de la locul de munca.
– Recunoasterea propriilor calitati si depasirea propriilor defecte in activitatea de vanzari.

Cui se adreseaza cursul?
Cursul se adreseaza unui spectru larg de persoane, dar este indeosebi util celor care au fost numite de curand in posturi ce presupun munca de vanzare. Este deopotriva util si managerilor aflati la orice nivel ierarhic, dar care nu au beneficiat pana acum de o instruire formala in domeniu si doresc sa-si formeze competente de vanzare.

Cursul este accesibil tuturor persoanelor cu diferite niveluri de pregatire. Ne asteptam sa aveti un anumit nivel de cunostinte practice dobandite in activitatea dumneavoastra curenta, si ar fi de dorit ca sa aveti in prezent un loc de munca intr-o activitate de vanzari.

Este un curs de baza de vanzari oferit in sistem Open si nu poate intra in detalii specifice unui proces de vanzare sau altul decat in limite absolut rezonabile. In sala este foarte posibil sa se afle persoane din organizatii diferite, industrii diferite care lucreaza cu clienti cu particularitati diferite. In consecinta discutiile specifice se vor realiza intr-un cadru clar delimitat de timp.

Prezentare generala
Acesta este primul dintre cursurile propuse prin licenta 1st Sales Coach. Rand pe rand vor fi lansate si restul componentelor din cadrul Diplomei Profesionale in Vanzari.

Continutul cursului
Modul Deschidere: Ce se intampla de fapt intr-un proces de vanzare?
– se refera la relatia de schimb ca baza a tuturor proceselor de vanzare intrene si externe organizatiei. In acest modul se va intelege la un nivel profund notiunea de Client precum si ideea de Relatie. In acest modul se pun bazele conceptului de Valoare oferita clientului ca baza a oricarui proces de vanzare din orice industrie.
Abordarea structurata a procesului de vanzare, se refera la o structura a procesului de vanzare, structura care sta la baza celor mai multe tipuri de vazare de la vanzare de tip unu la unu si pana la key-accounting. Sunt propuse 7 sectiuni care compun procesul de vanzare din care vor fi aprofundate 5 dintre ele ca fiind cele mai importante.

Modul 1: Pregatirea vanzarii
– exploreaza cateva din cele mai importante activitati pe care omul de vanzari trebuie sa le acorde atentie inainte de a iesi propriuzis in piata. Se vor discuta elemente de eficienta-eficacitate, managementul timpului omului de vanzari, fixarea obiectivelor de vanzare si nu in ultimul rand intelegerea produselor sau serviciilor proprii dintr-o perspectiva diferita decat cea clasica. Se vor discuta tipologiile de clienti si modul optim de interactiune cu fiecare dintre ele.

Modul 2: Initierea contactului cu clientul
– se ocupa de acel prim moment in care contactam pentru prima data un client fie la telefon fie fata in fata. Se va invata o tehnica de abordare a clientilor in intalnirea inintiala. Se vor constientiza cateva elemente de detalie de maxim impact in ceea ce priveste setarea unei impresii deosebite la client. In acest modul se pune accentul pe ideea de a face diferenta la client, de a iesi in evidenta si de fi retinut intr-un mod neutru, de a contracara aspectele cae presupun atitudine agresiva sau defensiva din partea clientului.

Modul 3: Identificarea necesitatilor clientului
-dezvolta cel mai important aspect al procesului de vanzare si anume ideea ca pentru a oferi cea mai mare valoare posibila clinetului trebuie sa intelegem ce anume are valoare pentru client. Aceste elemente de valoare se vor defini ca fiind Profilul Valorii dorite de Client. In acest modul se vor invata si exersa Intrebari puternice, intrebari care aduc valoare clientului si prin care putem identifica elemente ale Profilului valorii dorite de client.

Modul 4: Prezentarea solutiei
– se ocupa de dezvoltarea abilitatilor de a prezenta cea mai buna solutie la necesitatile clientului. Se va invata o tehnica de organizare a informatiilor oferite clientului si se va exersa modul in care acesta oferta este prezentata clientului intr-un mod convingator.

Modul 5: Tratarea obiectiilor
– exploreaza moduri prin care sa putem raspunde efectiv obiectiilor clientului. Se vor identifica principalele categorii de obiectii si se vor discuta moduri posibile de abordare a obiectiilor.

Modul 6: Inchiderea vanzarii
– pune in discutie modul in care putem determina la client o reactie, concluzie in sensul incheieirii unei colaborari sau a definirii pasului imediat urmator in relatia cu clientul. Acest pas este considerat pe buna dreptate cel care determina cea mai mare rata de suscces in vanzari. Evitarea concluzionarii sau a inchiderii vanzarii este naturala dar determina o eficienta si eficacitate scazuta.

Modul 7: Urmarirea post-vanzare
– propune acele actiuni care pot fi puse in practica pentru a intarii relatia cu clientul chiar si dupa incheierea unei vanzari. Modulul pleaca de la ideea ca procesul de vanzare nu se termina niciodata si ca prin cumparare se incheie un ciclu de vanzare dar in nici un caz relatia cu clientul. Tot aici se vor discuta elemente de tratare a reclamatiilor post-vanzare si dezamorsarea situatiilor incordate ce se pot intampla dupa cumparare. Foarte important, se va discuta despre importanta solicitarii de recomanadari ca instrument de vanzare de prima mana.

Date organizatorice
Data Trainingului: 21-24 august 2008
Locatia: Hotel Afrodita****, Venus.
Costuri: 1.670 RON + TVA / participant si include:
– cazare (4 zile);
– mesele;
– coffe break-urile
– suportul de curs;
– diplomele de participare.

Discounturi      
3% – pentru inscrierea a 2 participanti
5% – pentru inscrierea a mai mult de 3 participanti

Termen de inscriere: 15 august 2008

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de participare care se gaseste pe pagina de oferta la adresa: http://www.tradeconsult.ro
Acesta se va trimite la numarul de fax: 0368456499

Mai multe informatii:
Tel: 0744487495 – Camelia Balan
Tel: 0730610660 – Catalin Lazar
Website: http://tradeconsult.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 12 august

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.