10 motive pentru care firmele de productie au nevoie de solutii de informatizare

0
sivecoComponenta Managementul Productiei de la SIVECO Romania ajuta companiile sa-si minimizeze cheltuielile. Pe o piata aflata intr-o schimbare accentuata, solutiile de informatizare destinate sectorului de productie tin tot mai mult seama de nevoile imediate ale clientilor.

Companiile productive – fie ca e vorba de firme cu productie pe comanda, firme cu productie continua sau care fabrica produse de serie mica – au nevoie de instrumente de control al costurilor procesului de productie si de evidentiere cat mai corecta a acestora.

Managementul Productiei, componenta de baza din cadrul Sistemului Informatic Integrat SIVECO Applications 2011, a fost dezvoltat la exigente de competitivitate internationala, acest sistem fiind unul dintre cele mai performante de pe piata romaneasca.

Sunt cel putin 10 motive pentru care componenta de Productie merita sa fie in atentia firmelor:
1. Planificarea productiei pe baza termenelor contractuale si a comenzilor de productie in curs, previzionarea necesarului de materii prime si materiale;
2. Reducerea stocurilor de materii prime, materiale si productie neterminata cu 30% prin urmarirea componentei stocului si a costurilor se imbunatateste gradul de folosire a bugetului destinat productiei;
3. Cresterea vitezei de procesare a documentelor pentru produsele de complexitate medie care genereaza 300-400 de bonuri de consum de la 5 zile la 5 ore;
4. Reducerea cu 25% a timpului pentru inregistrarea si emiterea documentelor contabile generate din productie;
5. Reducerea de la 1-2 ore la 15 minute a timpului necesar obtinerii tuturor documentelor de livrare prin generarea automata a facturilor/avizelor de expeditie si utilizarea listelor de preturi cu posibilitatea gestionarii discount-urilor pentru fiecare client;
6. Cresterea cu 50% a controlului fluxurilor de numerar prin evidentierea in rapoarte a necesarului de disponibilitati pe perioade si scadente, planificarea necesarului de disponibilitati pe baza situatiei documentelor de incasare primite sau a situatiei facturilor emise dupa scadente;
7. Micsorarea timpului de introducere a datelor de la 3 zile la 1 zi prin generarea unor documente din alte documente existente in sistem si simplificarea fluxurilor de operare a documentelor;
8. Eliminarea timpului de distribuire si arhivare a documentelor prin integrarea cu Managementul Documentelor si al Fluxurilor de lucru;
9. Eliminarea timpului necesar pentru inregistrarea contarilor pe documente prin generarea automata a contarilor predefinite in momentul salvarii documentelor (ex: contarea automata a bonurilor de consum in momentul operarii iesirii de stoc pentru productie);
10. Eliminarea timpului utilizat pentru furnizarea de analize complexe (vanzari pe tipuri de produse, profitabilitate pe produs/client), care se obtin prin indicatorii specifici de raportare catre management.

„Componenta Managementul Productiei de la SIVECO Romania permite dezvoltarea unei planificari detaliate a productiei (echipamente, resurse umane) in concordanta cu achizitia planificata a materialelor, pentru obtinerea produselor finale la termenul solicitat. Se asigura astfel optimizarea intregului ciclu de productie al oricarei organizatii, din faza de primire a comenzii de la client, pana la livrarea produsului finit”, a declarat Cristina Chirvasie, Manufacturing Solution Sales Manager in cadrul SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE).

Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Persoana de contact:
Crahmaliuc Anca
SIVECO Romania SA
E-mail: [email protected]
Web-site: www.siveco.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.