Un nou succes pentru afaceristul Radu Georgescu: firma Avangate a fost vanduta in Silicon Valey

1

radu_georgescuRadu Georgescu a devenit un nume in industria IT globala dupa ce, in anul 2003, a vandut tehnologia de securitate „RAV Antivirus” catre Microsoft. A urmat o alta reusita internationala, in 2010, cand Naspers, compania sud-africana de Internet si multimedia, a achizitionat integratorul de plati online GECAD ePayment, acum PayU Romania.

La 3 ani de la ultimul succes international al lui Radu Georgescu, firma romaneasca Avangate, unul dintre liderii pietei de solutii eCommerce pentru producatorii de software si servicii Cloud, a fost achizitionata de compania Francisco Partners, o entitate de private equity din SUA axata pe tehnologie.

Pornind de la o investitie initiala din Romania, Avangate a cunoscut o crestere rapida, fiind folosita de 3.000 de producatori de software si servicii Cloud din mai mult de 100 de tari. In ultimii cinci ani compania a evoluat, construindu-si o prezenta puternica in SUA si Asia.

Odata cu achizitia, angajatii Avangate vor avea posibilitati mai bune de avansare.

Recent, Gartner Inc., lider mondial in cercetarea de piata in domeniul tehnologiei informatiei, a acordat Avangate distinctia de „Cool Vendor in E-Commerce”. Compania a primit si alte numeroase recunoasteri internationale precum premiul CODiE pentru cea mai buna solutie de comert electronic si facturare „Best eCommerce and Billing Solution” si nominalizarea din partea revistei Red Herring in Top 100 cele mai inovative companii europene. In prezent, Avangate deserveste companii listate in Forbes 500, corporatii mari cat si IMM-uri.

Avangate a fost fondata de Radu Georgescu de la GECAD in 2006, iar acum firma lui Georgescu si-a vandut actiunile. Este un nou exit de succes pentru Georgescu, al treilea.

Strategia lui Radu de a muta sediul international al companiei in Silicon Valley pentru a facilita dezvoltarea afacerii a avut drept rezultat transformarea Avangate intr-un jucator foarte important in industria eCommerce in America de Nord. Aceasta miscare a demonstrat totodata cat de puternica este puterea de patrundere pe piata globala a unui produs dezvoltat de echipa din Romania care continua sa fie coloana vertebrala a intregului business Avangate. GECAD Group anunta vanzarea in proportie de 100% a actiunilor detinute la Avangate, furnizor global de solutii ecommerce, catre compania americana de investitii financiare Francisco Partners, pentru o suma ce nu este publica.

Cititi si De la idee la succes: interviu cu Radu Georgescu

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.