Top 500 Deloitte: 3 romani se numara printre cei mai puternici antreprenori din Europa Centrala

0

top3Trei antreprenori romani au reusit sa fie inclusi in topul 500 Deloitte, clasament care reuneste cei mai importanti antreprenori din aceasta regiune a Europei.

Dedeman, Interagro, OscarDownstream sunt singurele companii cu capital privat romanesc care au intrat in topul celor mai mari 500 de companii de stat sau private din Europa Centrala, realizat in fiecare an de consultantii Deloitte.

Clasamentul Deloitte ia in calcul companiile din 18 tari din Europa Centrala, topul find intocmit pe baza veniturilor realizate in 2012.

Potrivit calculelor Deloitte, 35 de companii locale au reusit sa ocupe un loc in top 500 anul trecut, cu doua mai putin decat in anul anterior. Desi este una dintre cele mai mari piete din punctul de vedere al numarului de locuitori, Romania ocupa doar locul cinci in regiune dupa numarul de companii mari, fiind devansata de Ungaria si Ucraina. Veniturile consolidate ale companiilor romanesti din top au totalizat circa 39 mld. euro anul trecut, in scadere cu 1,5% fata de 2011.

Articol publicat de Ziarul Financiar

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.