Scrisoare deschisa catre Guvernul Romaniei pe tema lipsei de predictibilitate a mediului de afaceri

0

romanian.business.leadersStimate domnule prim-ministru al Romaniei,

Imaginati-va ca locuiti intr-un bloc obisnuit, cu vecini obisnuiti.

Va platiti regulat datoriile, nu murdariti peretii, nu faceti galagie dupa lasarea serii.

Destul de des, fara sa fi aflat din timp, vi se intrerupe apa. Sau vine plina de rugina.

Toate reparatiile instalatiilor se fac cu intarziere si costa dublu. Si n-au vreun fel de garantie.

Cativa vecini aduna datorii cu anii. Mai prost e ca unii din ei fac chefuri exact cand vreti sa va odihniti, dupa o zi de munca grea. Iar uneori gasiti usa fortata si lucruri luate de prin casa, iar un bilet cu scris urat, lasat in hol, va zice ca si-asa aveati prea multe. Nu stiti exact cine o face si banuiala doar va otraveste ziua.

Din cand in cand, mergeti la administratorul de bloc si-i explicati, cu ton politicos, ca situatia este intolerabila. Si ca ce se intampla nu e bine pentru nimeni din bloc. Ca vreti sa stiti din timp de reparatii si ca e treaba dumnealui sa stranga banii de la toti. Nu e primul administrator cu care aveti discutia asta. Au fost multi inainte. Nimic nu-i diferit.

Administratorul, stiind ca e platit de dumneavoastra, zice soptit ca aveti dreptate. A doua zi gasiti un alt anunt pe scara. Acoperisul va fi reparat si costa triplu. Iar blocul se darama incet, bucata cu bucata.

Ei bine, nu sunteti un locatar obisnuit, domnule prim-ministru.
Sunteti administrator. Iar blocul e o tara. Romania.

Consiliul director al Fundatiei Romanian Business Leaders

Semneaza: Ioana FILIPESCU (Raiffeisen Investment), Anca HARASIM (Camera de Comert Americana in Romania), Mihaela PERIANU (AIMS Human Capital Bucuresti, Dale Carnegie Training), Andreea ROSCA (Excel Communications), Dragos ANASTASIU (Eurolines Group), Sorin AXINTE (GLUE), Lucian BUTNARU (ZebraPay), Felix DANILIUC (Raiffeisen Leasing), Dragos DINU (Domo), Andi DUMITRESCU (GfK Romania), Mihai MARCU (MedLife), Felix PATRASCANU (FAN Courier) si Dragos ROSCA (Delta Asset Invest). Lista ramane deschisa.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.