S-a dat startul competitiei „Regiune europeana intreprinzatoare 2014”

0

Comitetul Regiunilor incurajeaza regiunile europene sa participe la editia din 2014 a concursului pentru obtinerea titlului de „Regiune europeana intreprinzatoare (REI)”. Orice regiune din UE isi poate depune candidatura pentru acest titlu prin prezentarea, pana la 28 februarie a.c., a unei strategii de incurajare a viziunii antreprenoriale in zona respectiva. Juriul va acorda ulterior titlul de „Regiune europeana intreprinzatoare 2014” unui numar de trei regiuni.

Regiunile care detin in prezent titlul continua sa impulsioneze evolutia spiritului intreprinzator. La 5 februarie, regiunea Nord-Pas de Calais din Franta (una dintre castigatoarele titlului pentru 2013) va celebra inceperea anului sau de activitate sub egida REI cu prilejul unui eveniment public organizat la Lille. Noul sau plan de actiune privind educatia in spirit antreprenorial in urmatorii ani va fi prezentat partilor interesate de la nivel regional, printre care se numara cei ce vor fi insarcinati in cele din urma cu popularizarea spiritului intreprinzator in randul diverselor categorii de public vizate din regiune.

Trecand la alte zone geografice, trebuie mentionat ca, in urma unei cereri de propuneri formulate de Comisia Europeana, regiunile Danemarca de Sud (laureata REI 2013), Helsinki-Uusimaa (laureata REI 2012) si Stiria (laureata REI 2013), carora li se adauga si alti actori, au primit un grant UE pentru a pune la punct modele transeuropene de perfectionare a competentelor instructorilor si de creare a unor oportunitati de predare si de promovare a antreprenoriatului care sa reprezinte o optiune profesionala, in special pentru tinerii din UE. Activitatea consortiului in materie va fi cofinantata prin Programul pentru competitivitate si inovare al UE (CIP 2007-2013), aceasta orientare tematica urmand sa continue in contextul noului program COSME (2014-2020).

Alte subiecte importante abordate de regiunile detinatoare ale titlului REI sunt internationalizarea intreprinderilor, inovarea si cercetarea. Cooperarea dintre regiunile europene detinatoare ale titlului REI poate contribui la elaborarea de proiecte comune si la legaturi mai stranse intre intreprinderile situate pe teritoriul lor.

Ceremonia de decernare a titlului se va desfasura la inceputul verii lui 2013.

Sursa: Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.