Programatorii ieseni fac un soft care sa ajute guvernul olandez sa colecteze taxele de la populatie

0

centric.it.solutionsCompania olandeza Centric IT Solutions este prezenta pe piata din Iasi din anul 2012. In acest moment are aproximativ 100 de angajati, urmand ca in anul urmator numarul sa fie martic u 25%.

O echipa de programatori ieseni, angajati ai Centric IT Solutions, dezvolta un soft care urmeaza sa fie folosit de guvernul olandez pentru a colecta taxe de la populatie, a spus Karim Henkens, CEO global al furnizorului olandez de solutii software Centric IT Solutions, prezent in zece state europene.

Compania va incheia anul cu afaceri de 3 mil. euro pe plan local.

„Am dezvoltat afaceri in Romania pentru ca am gasit angajati competenti si loiali, iar tinerii isi doresc sa urmeze facultati cu profil tehnic. Nu am venit aici din ratiuni de costuri, pentru ca daca voiam acest lucru, deschideam un birou in Roma­nia in urma cu 10-15 ani”, a spus Henkens pentru Ziarul Financiar.

Salariul mediu net in cadrul Centric IT Solutions este de 825 de euro pe luna, potrivit CEO-ului Centric Roma­nia, nivelul fiind de aproape trei ori mai mare decat salariul mediu net inregistrat la nivelul judetului Iasi. Compania, care are doua birouri in ansamblul Palas Iasi, continua angajarile si vrea sa ajunga la 300 de angajati in Romania in urmatorii patru ani.

Sursa: Ziarul Financiar

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.